Alle magazines
Jaargangen
Down to Earth 84
Down to Earth 83
Down to Earth 82
Down to Earth 81
Down to Earth 80
Down to Earth 79
Down to Earth 78
Down to Earth 77
Down to Earth 76
Down to Earth 75
Down to Earth 74
Down to Earth 73
Down to Earth 72
Down to Earth 71
Down to Earth 70
Down to Earth 69
Down to Earth 68
Down to Earth 67
Down to Earth 66
Down to Earth 65
Down to Earth 64
Down to Earth 63
Down to Earth 62
Down to Earth 61
Down to Earth 60
Down to Earth 59
Down to Earth 58
Down to Earth 57
— Down to Earth 56
— Down to Earth 55 oktober 2019
— Down to Earth 54 augustus 2019
In dit nummer: waarom is biologische grond zo duur, Cuba werd duurzaam uit noodzaak, hoe maak je de milieubeweging inclusiever, hoe erg mag het stinken op het platteland, wat kunnen wij leren van planten, in Duitsland gaan hele dorpen tegen de vlakte voor de bruinkoolindustrie, drie activisten vanaf de kansel. Verder: liefde voor bomen, in Onder Vuur de Vokskrant vs. Staatsbosbeheer, een recept voor andijviesalada, wat is lowtech en 5x ongesteld zijn.
— Down to Earth 53 juni 2019
In dit nummer: Jelmer Mommers over zijn nieuwe boek Hoe gaan we dit uitleggen, wat gebeurt er met ons plastic afval, interview met oud-Down to earth hoofdredacteur Maurits Groen, drie jongerenactivisten, een expositie over duurzaam design, pionieren in de duurzame woonmarkt en een onverwachte boosdoener als het gaat om methaanuitstoot: rijst.
— Down to Earth 52 april 2019
In dit nummer: Olivia Swaak-Goldman van de Wildlife Justice Commission over het bestrijden van illegale handel in beschermde diersoorten. Duurzaam vissen: is de pulskor nu duurzaam of niet? Voor de wijnliefhebber: een warme zomer is niet langer een ‘goed jaar’ voor de beroemde Franse wijngaarden. Reportage: gemeentes moeten omschakelen naar duurzame energie, het spelen van de We energy game helpt daarbij. Insecten in beeld. Stiltegebieden: we zijn er niet erg zuinig op. Activisten: demonstreren kun je leren. Verder: Onder Vuur met Greenpeace vs. Unilever, Waterschapsverkiezingen, Lowtech: de mechanische warmtepomp, consument: 5 x eten & drinken waar het straks te warm voor is, recept: Pavlova met rabarber en Vincent Bijlo belt met een Texels schaap met gps.
— Down to Earth 51 maart 2019
In dit nummer: Eerlijk omschakelen, hoe deden we dat eerder? Deze keer in onze historische serie: de ruilverkaveling. In Alaska, een Filipijnse sloppenwijk, voelen mensen de gevolgen van klimaatverandering aan hun verziltende drinkwater. Een Nederlands samenwerkingsverband legt daar nu waterleiding aan. Stroop je mouwen op en help de Aarde herstellen op een Ecosystem Restoration Camp. De Atratorivier in Colombia werd een rechtspersoon. Drie activisten tegen kleine gasvelden. Interview: Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. Uitgesproken: Sebastiaan Luyssaert "Duurzaam bosbeheer helpt niet tegen klimaatverandering". Onder Vuur: Dier&Recht vs. minister Carola Schouten. Media: Asbest, de stille doder. Recensie: Arctica van Bernice Notenboom. Lowtech: elektrisch vliegen. Bijlo belt met... een lone wolf.
— Down to Earth 50 (december 2018/januari 2019)
In dit nummer: drugs maakt meer milieu kapot dan je lief is. Circulair bouwen op drie niveaus: scouting Brigitta, SuperUse en Oogstkaart. Plofkip uit Oekraïne. Techniekfilosoof Behnam Taebi over de ethische aspecten van kernenergie. Beeldreportage: het Great Barrier Reef. Martin Drenthen over natuur in Nederland. De Activist: drie duurzame docenten. Onder vuur: de mispakselverkiezing van Greenpeace vs. Red Band. Lowtech: wist je dat een betrouwbaar stroomnet de energiezekerheid laat dalen? Thomas van Slobbe leest: De Tovenaar en de Profeet. Media: Woman at war. Consument: 6 tips voor vitamine D in donkere dagen. Bijlo belt met: een walmloze hijskraan.
— Down to Earth 49 (oktober/november 2018)
In dit nummer: het verhaal van Alies Fernhout en haar strijd om biologische zorgboerderij De Boterbloem. Moet de milieubeweging een debat voeren over overbevolking? Hout lijkt het nieuwe alternatief voor verwarmen op gas. Drie activisten die gasvrij zijn gaan wonen. Beeldreportage: handcrew Overijssel is gespecialiseerd in bestrijden van natuurbranden. "Laat nano niet het nieuwe asbest worden." Palmolieactivisten over ontbossing in hun land. Onder Vuur: Fossielvrij NL versus de UU. Consumentenpagina: superfoods! Media: er zijn al genoeg doemdenkers. Bijlo belt met: een kampvuurmuzikant.
— Down to Earth 48 (augustus 2018)
In dit nummer: Li An Phoa wandelt langs de héle Maas, Reinier van den Berg: weerman wordt vuilnisman, de soms bizarre gevolgen van zandwinning, gaat bioplastic de plastic soep oplossen? Filosofe Lisa Doeland over het 'afvalspook'. Onder Vuur: Eerlijke Geldwijzer versus de Rabobank. Lowtech over de circulaire economie. Consumentenpagina: de impact van suiker. Recept: vlees- en vegaverwarring. Media: het Wildlife Film Festival. Bijlo belt met: Johan Atema. Drie activisten die hun bedrijf van binnenuit willen veranderen. Beeldreportage: kindhuwelijken en klimaatverandering.
— Down to Earth 47 (juni 2018)
In dit nummer: Eerlijk Omschakelen, van Zuiderzee naar IJsselmeer en Flevopolder, met paludicultuur landbouwen met behoud van het veen, boeren ontmoeten burgers tijdens erfgesprekken, wonen in een levend huis, Bonaire wil een verbod op zonnebrand, 3 activisten tegen plastic, 6 tips om je te beschermen tegen de zon. Onder Vuur: OneWorld, Kassa en Milieudefensie v.s. ABP. Criminoloog Tim Boekhout van Solinge over ontbossing. Filmtip: Het nieuwe Artis. Recensie: Handboek natuurwandelingen. Recept: Democratische bonensalade. Lowtech over perslucht. Vincent Bijlo belt iemand die Gumshoes draagt.
— Down to Earth 46 (april 2018)
In dit nummer: Buslijnen in gevaar door internationaal aanbesteden, de auto de stad uit in Rotterdam, Den Bosch en Utrecht, Zambia wil omschakelen van kopermijnbouw naar landbouw en jonge boeren inspireren elkaar hierin, de dierenartsen van Caring Vets zetten het dier voorop. Wat is de waarde van te veel witte kool? Drie activisten die zich inzetten voor de bij. Dorine van Norren onderzocht drie niet-westerse filosofieën die ons kunnen helpen met de ecologische crisis. Verder: Bijlo belt met... een groene uitvaartondernemer. Lowtech over energie-armoede en energie-decadentie. Onder Vuur: diverse organisaties v.s. Paasvuur Espelo. Recept: stoofpot van Hermien's buurmeisje. Filmtip: Bewaren of hoe te leven. Recensie: Ecologisch Wezen. En 6 tips om gezondere lucht in te ademen.
— Down to Earth 45 (februari 2018)
In dit nummer: oneerlijk omschakelen in de Limburgse mijnstreek, het water raakt op in Kaapstad, waar zijn milieuorganisaties in het verzet tegen Lelystad airport? Drie keer De Activist over composteren. De gaskraan gaat dicht in Groningen. Kate Raworth over de 'donut' als economisch model. En Tinka Murk over het potentieel voor biodiversiteit van windmolens op zee. Verder: Greenpeace v.s. Coca Cola in Onder Vuur, Bijlo belt met een trashdater, filmtips voor Movies that Matter en een recensie van Vuur en Woede, het boek over Trump.
— Down to Earth 44 (december 2017)
In dit nummer: Brigitte Baptiste over 'queer ecology' in Colombia, ruimte voor groei in krimpstad Heerlen, groene solidariteit in tijden van oorlog, de terugkeer van vis en vissers in het Aralmeer, Fawaka over diversiteit in de milieubeweging, drie activisten tegen voedselverspilling, vijf tips voor een low impact kerstboom
— Down to Earth 43 (oktober 2017)
In dit nummer: George Monbiot over hoe van het neoliberalisme af te komen, zilte groenten tegen een stijgende zee, Berlijns tuinenfestival verdeelt de stad, bospaddestoelen komen terug, Jantien de Boer over Landschapspijn, drie activisten tegen bomenkap.
— Down to Earth 42 (augustus 2017)
In dit nummer: Frank Westerman over de schoonheid van de Hollandse polders, hoe de strijd om water in India leidde tot een Coca Cola free zone, waarom stuwdammen steeds vaker worden afgebroken, natuurinclusief bouwen, drie activisten die tellend door de duinen wandelen en nog veel meer.
— Down to Earth 41 (juni 2017)
In dit nummer: waarom Polen zoveel van kolen houdt, het jaar van de Botanische Tuinen, interviews met 'waterbeschermers' die vanuit Dakota op bezoek waren in Groningen, hoe de Bijlmerbajes zijn eigen moestuin kreeg, een 'kettingreactie' tegen kernenergie, drie activisten die blij worden van regen en nog veel meer.
— Down to Earth 40 (april 2017)
In dit nummer: het begin van een serie onderzoeksartikelen naar LNG: gas als transitiebrandstof, de winnaars van de Goldman Environmental Award, waarom de mensenrechten voor natuurbeschermers zo slecht gewaarborgd zijn, breien voor Groningen Gasvrij, drie activisten die willen verduurzamen met algen, en nog veel meer.
— Down to Earth 39 (februari 2017)
In dit nummer: waarom eten uit blik duurzamer is dan vers, opnieuw verzet tegen de - dit keer - verbreding van de A27 bij Amelisweerd, hoe Nederland niet ingrijpt om de gezondheid van haar burgers in Curaçao te beschermen, interviews met groene kiezers, drie activisten 'Aardappels Anders' en veel meer.
— Down to Earth 38 (december 2016)
In dit nummer: waarom duurt het zo lang voor er beschermde gebieden in de Noordzee zijn? De FNV en de milieubeweging trekken samen op voor het sluiten van kolencentrales. Predikante Venice Williams bouwt bruggen met haar stadstuin Alice's Garden, in Trump-staat Wisconsin. Zomers parkgevoel in de winter in het PopInnPark. En een interview met Renee Lertzman over milieumelancholie.
Down to Earth 37 (november 2016)
In dit nummer: Gentech, een gouden greep of een groot gevaar? Wietse van der Werf bindt met zijn Sea Rangers de strijd aan met illegale visserij. Verder: de 17 miljoen 'superburen' van Schiphol, de ANWB Wegenwacht te fiets een interview met de JMA-voorzitter Lawrence Cheuk.
Down to Earth 36 (september 2016)
In dit nummer: hoe de tiny-housebeweging blootlegt waar ons woonsysteem vast zit. En hoe behoud je een heggenlandschap? Verder: protest tegen fossiele sponsoring van musea, een fotoreportage van de 'zone rouge' in Frankrijk en een interview met geograaf Ewald Engelen.
Down to Earth 35 (juni 2016)
Nieuw: onderzoeksjournalistiek door Down to Earth. In dit nummer: de lobby van de landbouwsector op Europese luchtkwaliteitsnormen blootgelegd. Onthuld: Europa wist wél van dieselgate. Verder een analyse van de noodtoestand in Frankrijk en de gevolgen voor activisten, een fotoverslag van fossielvrije actie op Ende Gelände, en een interview met Duurzame Bouwvrouw 2015 Suze Gehem.
Down to Earth 34 (april 2016)
Graanhandelaars: oneindig veel macht – Referendum GeenPeil: Wat kunnen we leren voor TTIP – Henk Tennekes: De toxicoloog die neonicotinoïden op de kaart zette – Duurzaam activisme: hoe voorkom je een burn-out – Het rebound-effect van duurzamer vervoer – Repo: Ode aan een gesloten kolencentrale – Verzekeraars in Onder Vuur – Lowtech over vlees – Recept: Pittige bierboterham – Columns van Bijlo en Slobbe – consument, recensies en meer
Down to Earth 33 (februari 2016)
In dit nummer: Vlees, het laatste taboe - Interview met Donald Pols, de nieuwe directeur van Milieudefensie - Voedselbossen - Dienstenverdrag TISA, de stille broer van TTIP - Uitgesproken Nick Buxton: veiligheidsdenken gevaar voor strijd tegen klimaatverandering - 99 keer de Activist inclusief 3 Advocaten voor de Aarde - Columns van Bijlo en Slobbe - Lowtech over AC/DC - Recept: Power to the biet
Down to Earth 32 (december 2015)
Binnenkort bij jou in de bus: Down to Earth #32 met uiteraard veel klimaatnieuws waaronder een verhaal over klimaatvluchtelingen en een interview met klimaatjager en noordpoolreiziger Bernice Nootenboom. Verder in dit nummer: het belang van de ecocidewet, het ecomodernisme is vreselijk ouderwets, palingvissers redden de paling en veel meer.
Down to Earth 31 (oktober 2015)
Zijn wij allemaal terroristen? Die vraag staat centraal in het coverartikel over de steeds verder opgerekte antiterrorismewetgeving. Het antwoord vind je dit weekend in je brievenbus. Veder in dit oktobernummer: Antibioticaresistentie, worden wij ziek van de bio-industrie? - de waddenvereniging bestaat vijftig jaar - Asad Rehman: "Klimaat is een rechtvaardigheidsprobleem" - Koen Haegens: "De markteconomie bestaat niet" - Milieuorganisaties op zoek naar nieuwe verdienmodellen - Recensies van Economisme van Jesse Klaver en de film This Changes Everything van Naomi Klein - columns van Vincent Bijlo, Thomas Slobbe, Green Eveline, Michiel Bussink en Kris 'Lowtech de Decker en meer.
Down to Earth 30 (augustus 2015)
In dit nazomernummer alles over de milieu-impact van poedermelk - de nieuwe Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN - het Big Ideas-project van Friends of the Earth - Volkert Engelsman over de zin en onzin van keurmerken en zijn pleidooi voor transparantie in de voedselsector - de zin en onzin van buurttuinen - reportage: Climate Games - de Activist: Bosbeschermers.
Down to Earth 29 (juni 2015)
In dit juni-nummer: De laatste ronde voor TTIP: hoe een vrijhandelsverdrag aan de burger wordt verkocht - de klimaatzaak van Urgenda - René ten Bos over de toestand van de oceanen en zijn pleidooi voor een waterige manier van denken - het succes van het burgerinitiatief - de werkelijke kosten van jouw kleren - activisten van Friends of te Earth International
Down to Earth 28 (april 2015)
Down to Earth #28, april 2015. Daarin onder meer: Drones, vriend of vijand? - Karen Nansen (Friends of the Earth): "Vrouwen dragen het voedselsysteem" - Waarom Japan op walvissen blijft jagen - Vaarwel normen, hallo Omgevinsgwet - Schatjagen tussen het grofvuil met Tofvuil - Martijn Jeroen van de Linden (Ons Geld): "Geldcreatie is een publieke taak" - de Activist: Boswachters.
Down to Earth 27 (feb 2015)
Binnenkort bij jou in de bus: Down to Earth #27. Met dit keer: De kater van Kopenhagen - Jan Rotmans wil Nederland laten kantelen - Polen droomt van schaliegas - Hindernissen voor Cleantech - The Dark Mountain Project - Rudy Rabbinga: Biomassa is geen brandstof - De Activist: Verantwoord boeren - Columns van Vincent Bijlo, Thomas van Slobbe, Green Evline, Michiel Bussink en Lowtech.
Down to Earth 26 (dec 2014)
Down to Earth #25 verschijnt op 19 december 2014. In dit nummer o.a: Wageningen Universiteit is trots op belangenverstrengeling – Heeft insecten eten de toekomst? – De Ceuvel: van scheepswerf tot circulaire broedplaats – De brede maatschappelijke stilte rond kernenergie – Wonen zonder aardgas kan makkelijk – Filosoof Jos de Mul: “We kunnen technologieën niet afwijzen omdat ze gevaarlijk zijn.” – Lars Moratis over de verraderlijke deeleconomie – De Activist: Groen boven asfalt – Colums van Bijlo en Slobbe, Recept, Lowtech en nog veel meer.
Down to Earth 25 (okt 2014)
De strijd om de petfles: statiegeld of zwerfafval? – Windmolens. Op zoek naar het recept voor draagvlak – Naomi Klein pleit voor nieuwe klimaatbeweging – Erik Wesselius: Bedrijven domineren Europese lobbycircus – Pieterburen: Zeehondjes horen in zee – Thomas van Belzen: Bouwwereld traineert al een kwart eeuw duurzaamheid – In de Activist: Groene opvoeders – Onder Vuur over Dierpoeven – Lowtech: nachttreinen – Boeken: Puur & eerlijk – Media: Liefdesbrief aan de planeet – Recept: Kweeperen voor Naomi – Doe het zelf: Urban Farming – Consument: Verpakkingsvrij winkelen – Slobbe: De eerste hap – Bijlo belt een plofkip
Down to Earth 24 (sep 2014)
Het moet anders! Een special over Verandering. Met onder meer: Jan Jonker over de WEconomy en slimme organiseren - Dirk Sijmons over de stad als nieuwe natuur - Essay: Veranderen, dat doe je zo - De onstuitbare opmars van de energie- en voedselcoöperaties - De halvering van de ecologische voetafdruk volgens Ecolife - De mogelijkheden van een regional economie. - De Activist: 'Kantelaars'.
Down to Earth 23 (juni 2014)
Groen Sparen. Hoe doe je dat? – Jeroen van der Sluijs: “Duurzaamheid vraagt om postnormale wetenschap” – BUND: De Duitse Energiewende moet door! – In Rotterdam floreert de stadslandbouw – WK kleurt Brazilië niet groen – Arjen Wals: “Het onderwijs leidt kinderen niet op tot duurzame burgers”
Down to Earth 22 (april 2014)
Gezocht: duurzame metalen - Ed Nijpels: waakhond van het Energieakkoord - Friends of the Earth Europe: tegenwicht voor het machtige bedrijfsleven - Wilma Mansveld: vleugellamme staatssecretaris - Colombiaanse bloedkolen: leven aan de rand van een kolenmijn - Uitgesproken: Marcel van Silfhout over onveilig voedsel - De Activist: koken voor een goed doel - Recensie: De Twijfelbrigade - Media: Food Film Festival - Recept: efficiënte brandnetels - Colums van Vincent Bijlo, Thomas van Slobbe en meer.
Down to Earth 21 (feb 2014)
De Andere 30: milieuactivisten achter tralies - Mestfraude: veel mest illegaal geloosd - Filosoof Marli Huijer: met discipline hebzucht te lijf - Fred Woudenberg (GGD) over gevaren fijnstof - Gascrisis: een zegen voor de economie - Marokko kiest voor zon - Help Theaterstraat uit de brand - Activisten: strijders voor onze zaden - Rabobank Onder Vuur
Down To Earth 20 (dec 2013)
Recht op Reparatie - Bill McKibben: "Geen geld voor de fossiele industrie" - Elektrische auto: Toch maar liever een hybride - Roemeens verzet tegen goudmijn - Noorse milieuorganisatie Bellona en de strijd tegen de Noordpool - Bijensterfte - Uitgesproken: "Ronde Tafels geen oplossing" - Vincent Bijlo belt een proefdier - Thomas van Slobbe: Faiza - Onder Vuur - Lowtech: verwarm je kleren - Boeken: consumptieparadijs - Media: Blackfish - Recept: hartige broodjes
Down to Earth 19 (okt 2013)
Trans-Atlantisch vrijhandelsverdrag slecht voor milieu? - Grünen prominent Ralf Fücks pleit voor ecologische modernisering - Hormonen uit de kraan - Duurzame palmolie bestaat niet - IJsje van eigen bodem - Tosti's verbouwen in de stad - Uitgesproken: Generatieconflict vergroot klimaatramp - Consument: nepbont vs echt bont - Recensie: Eric Drexler - Media: IDFA - Recept: Kruidenboter - Columns van Vincent Bijlo en Thomas van Slobbe
Down to Earth 18 (aug 2013)
Melktsunami op komst: Quota in 2015 afgeschaft – Energieakkoord: Doorbraak of gemiste kans? – Egypte: Arabische Lente impuls voor milieubeweging – Rutger Bregman pleit voor een nieuw vooruitgangsgeloof – Wennen aan de Wolf – Mens, milieu en meeuwenmest op Texel – Vegetariërsbond: “Kweekvlees geeft een verkeerd signaal” – Scooters in Onder Vuur – Lowtech over watermolens – Recept: zuurdesem – Columns van Bijlo en Slobbe – consument, recensies en meer
Down to Earth 17 (jun 2013)
Water is het nieuwe goud - Tinkoorts in Indonesië - De valse keuze tussen schaliegas of Russisch gas - Anniek Mauser wil de impact van Unilever halveren - James Hansen: 'Teerzandolie leidt ons naar de afgrond' - Waarom belastingen niet groener worden - recensie van Méér - recept voor de rode bessenbeweging - consument over rijden op water - lowtech over CO2-opslag in hout - juridisch over de WOB - Activisten voor hergebruik- columns van Vincent Bijlo en Thomas van Slobbe
Down to Earth 16 (apr 2013)
Natuurorganisaties over hun toekomst - Duurzaam in China - Louise Vet over de eeuw van de biologie - Aardbevingen door (schalie)gasboringen - Zon en wind in Palestina - Rob Hengeveld over noodzaak aanpak bevolkingsgroei - Recensies van 'Makers' en 'Dansen met gehoornde dames' - Consument over plof- en bofkippen - Recept voor gezonde frisdrank - Juridisch over Wobben - Lowtech over energie door zwaartekracht en columns van Vincent Bijlo en Thomas Slobbe.
Down to Earth 15 (febr 2013)
Waarom groene stroom niet altijd groen is – EU houtverordening FLEGT moet illegale kap stoppen – tentoonstelling Ja Natuurlijk tegen eco-analfabetisme – Henk Oosterling voedt jongeren op tot ecosociale burgers – ERA: milieustrijd in Nigera – Tim Steinweg van SOMO: duurzaamheidsrapportages zo lek als een mandje - De Activist: Autorijden anders - Recensie 'De Mythe van de Groene Economie' - Media: Promised Land over schaliegas - Lowtech: houtpellets - Juridisch: Feiten - Recept: broccoli met geitenkaas - Consument: iSPEX, fijnstof meten met je iPhone - Doe Het Zelf: raamtuinieren - Columns van Bijlo en Slobbe
Down to Earth 14 (dec 2012)
Kaas gemaakt van veevoer van eigen bodem – PGGM onder vuur vanwege windmolens in Mexico – GroenFront wil Veluwe jachtvrij – Louise Fresco kritisch over biologische landbouw – Rutte II: Rood en blauw weer grijs – Bram Büscher: Groene economie is een illusie - De Activist: Groen op school - Recensie 'Revolutie met Recht' - Media: Zonlicht uit de derde wereld - Lowtech: elektrische velomobiel - Juridisch: Revolutie - Recept: Hip met sojabonen - Consument: micro beads Columns van Bijlo en Slobbe
Down to Earth 13 (okt 2012)
Schone lucht is niet gezond - duurzaam Terschelling - interview Michel Bauwens: open source en peer-to-peer - guerrilla grafting - Duurzame 100 v/s Vieze 50 - Uitgesproken: "Slachtoffers van Shell voeren een ongelijke strijd" - Recensie: Jan Rotmans, In het oog van de orkaan en Herman Wijffels, Formeren is vooruitzien - Onder Vuur: Vissenbescherming vs ASC - Media: IDFA - Recept: lasagne met eekhoorntjesbrood - Bijlo spreekt een winnaar van de vegetarische restaurantweek - Slobbe over de technical fix - Lowtech over vrachtfietsen - Consument: biologisch gezonder of niet - Doe Het Zelf: luiers - De Activist: grondverzet.
Down to Earth 12 (aug 2012)
FSC-hout: zit het wel goed? - Duurzaam bouwen: van aardehuis tot flexibel wonen- Verkiezingen: groene netwerken en werkgroepen? - Bas Eickhout over het belang van Europa - Herman Verhagen over de Duurzaamheidsrevolutie - Schoon en vies in Schiedam - Recensie: Blauwe economie - Film by Sea - Recept: Koude Bramensoep - Consument: ja-ja sticker - Lowtech: hoeveel energie kost digitale technologie - columns van Bijlo en Slobbe
Down to Earth 11 (jun 2012)
Olievervuiling in Nigeria: sabotage of roest? - Geweld in de Amazone - Landroof in Oeganda - Bram Klundert 40 dagen in de wildernis - Is groen gas wel groen? - Uitgesproken: biodiversiteit goed voor gezondheid - Onder Vuur: Wakker Dier vs McDonalds - Recensie: Helden uit Noodzaak - Media: kankerverwekkend militair kraanwater - Bijlo spreekt een Zeeuw - Slobbe over snel - Lowtech over de trolleybus - Recept over moestuinboeken - Consument: locavoren.
Down to Earth 10 (apr 2012)
Hoe giftig is gif? - Interview Jan Paul van Soest: "Klimaatdebat is zorgvuldig om zeep geholpen" - Stuwdammen, goed voor mens en milieu? - Milieudefensie gaat organizen - Fukushima een jaar later- Uitgesproken: "Weg met de Europese zaaigoedpolitie - Onder Vuur: Vroege Vogels versus Marktplaats - Recensie: Groen is conservatief - Consument: Bio-sigaret - Media: Raising Resistance - Recept: Brandnetelomelet - Columns van Slobbe en Bijlo
Down to Earth 09 (feb 2012)
Lokaal geld: groen en crisisbestendig – Marjan Minnesma heeft haast met de transitie naar duurzaamheid – Biokerosine: een slecht idee – Tips tegen een vergrijzende milieubeweging – Toekomstig voedsel bij Food Forward – Uitgesproken: “Schaf burgerparticipatie af” – Recensie: Wild Water – Movies that matter – columns van Bijlo, Slobbe en Zandbergen
Down to Earth 08 (dec 2011)
Occupy bezet de wereld - Henk Bleker is niet bang voor kritiek - Bezuinigingen op het OV: Het nieuwe reizen: - Pingjum zorgt zelf voor haar energie - Hoeveel dieren wil een boer? - Dreigen met beperken ANBI-status megafoonpolitiek - Recensie: Het Groene Optimisme - Film: The Economy of Happiness - columns van Zandbergen, Bijlo en Slobbe
Down to Earth 07 (okt 2011)
Nanodeeltjes: te klein voor de politiek - Maarten Hajer over de 'energieke samenleving' - Recyclebaar afval verdwijnt in verbrandingsovens - "Shell moet de rotzooi in Nigeria opruimen" - Waarom de milieubeweging zich verkleed als hamster - Nol Verdaasdonk pleit voor minder vee - Lowtech: windturbines verstoren klimaat - Onder Vuur: stichting taalverdediging - Boeken: Een hoofd vol grond - Media: groene films tijdens IDFA - Bijlo, Zandbergen en Slobbe
Down to Earth 06 (aug 2011)
C02, de ideale biobrandstof? - Remko van Broekhoven over compassie in activisme - Op zee met Greenpeace - Open source hardware - Ruim baan voor de economie in de nieuwe Structuurvisie - Uitgesproken: CO2-reductie kan mensen geen donder schelen - Lowtech: thermische pariteit - Onder Vuur: Greenpeace vs. Nike - Media: Silent Snow - Recensie: Wereldvoedsel - Consument: face this t-shirts! - wassen, scrubben, poetsen - Columns van: Bijlo, Zandbergen en Van Slobbe.
Down to Earth 05 (jun 2011)
Schaliegas, hoe groen is het? - Jaap Dirkmaat over het natuurbeleid - Emissiehandel: de nieuwe zeepbel - Landbouwactiekamp in de polder - Groene metropool: van de auto win je het nooit - Verantwoorde soja volgens het WNF - Media: de industrieel verminkte landschappen van J Henry Fair - Recensie: de Hongerige stad - Consument: groeipapier - multifunctionele kippen - Columns van Bijlo, Zandbergen en Van Slobbe.
Down to Earth 04 (apr 2011)
In deze jubileumspecial: Waarom Wouter van Dieren 40 jaar geleden Milieudefensie oprichtte - Duyvendak en Cerfontaine over de strijd tegen de uitbreiding van Schiphol - Het geheim van een succesvolle campagne - De protestgrondjes van Milieudefensie - Een groene toekomst ja!, maar hoe en met wie? - Niet meer verkrijgbaar dankzij Milieudefensie: geel Heinekenkratje, het Bintje, foute tuinstoelen en ongewenst reclamedrukwerk. Recensie: Blueprint for Survival. Columns van Bijlo, Van Slobbe en Zandbergen.
Down to Earth 03 (feb 2011)
Megastallen hot tijdens verkiezingen - Groen Rechts: Rutte laat milieu links liggen - Geert Vons aan het roer bij Sea Shepherd – Acties voor natuurbehoud – Duurzaam hout volgens Atsma – Kris Koppen: “Natuurorganisaties zijn te veel op Den Haag gericht.” – Columns van Zandbergen, Bijlo en Van Slobbe – Media: Smakelijk eten – Boeken: Hoe kook ik een ei? – Recept over Troost - Lowtech over de gloeilamp en juridisch over Urk
Down to Earth 02 (dec 2010)
Canadese indianen verzetten zich al jaren tegen oliewinning uit teerzanden – Natuurnetwerk: Hoe de EHS maar niet afkomt – Egbert Tellegen over een halve eeuw milieu – Verontruste burgers inspecteren bij Monsanto – Actieplan Nederland Duurzaam 20 jaar – Milieudefensie-voorzitter Saskia Borgers wil bruggen bouwen – Aldi onder vuur – Colums van Bijlo, Zandbergen en Slobbe – Lowtech – Media – Boeken – Consument – Recept – Doe het zelf - De Jurist
Down to Earth 01 (okt 2010)
Het nieuwe magazine over een betere leefomgeving heet Down to Earth. Het tijdschrift is het journalistiek onafhankelijke opinieblad van Milieudefensie voor mensen met een groen hart. Down to Earth komt zes keer per jaar uit en verschijnt donderdag 4 november voor het eerst.
Recente reacties