Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Onderwerpen > Recept

Recept

Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, land- & tuinbouw, cultuurhistorie en meer. Voor Down to Earth maakt hij elk nummer een recept. Geen gewone hoe-maak-ik-dit-gerecht-klaar lijstjes, maar recepten ingegeven door woede en frustratie (over de huidige politiek bijvoorbeeld) of - vaker - door liefde en passie. Passie voor ons dagelijks brood en de mens en natuur die daarvoor zorgen.

Recept

Recept: Power to the Biet

Acht jaar geleden werd Jonathan Karpathios van het inmiddels hip-beroemde restaurant Vork en Mes nog uitgelachen. Begin dit jaar ontving hij een award voor zijn Bieterbal. Columnist Michiel Bussink geeft daarom een exclusief recept voor je eigen bietensmaakexplosie.
Recept

Recept: Ich bin ein Europäer

Door het geweldige culinaire landschap voelt columnist Michiel Bussink zich steeds Europeser. Of, is dat wel zo? Een heerlijk recept voor wie zin heeft in een internationaal én oerhollands recept, deze feestdagen.
Recept

Moeder Natuur, fucking cool

Michiel Bussink bezocht een symposium over de Nederlandse eetcultuur en zag daar iets anders typisch Hollands: de alomtegenwoordige koopmansgeest.
Recept

Eco-gastronomie voor iedereen

Net als in Nederland zijn het in het Verenigd Koninkrijk vooral de hoger opgeleide, vaak beter verdienende stadsen die biologische en lokale ambachtelijk bereide lekkernijen weten te vinden. Is slow food elitair? Een receptcolumn van Michiel Bussink.
Recept

Frambozencakejes zijn food from the ‘hood’

In plaats van Eten uit de buurt had ik mijn nieuwe boek Food from the ‘hood moeten noemen en er met mijn indrukwekkende biceps wadend door een woeste rivier in gemoeten in plaats van met mijn klompen op de mesthoop in de moestuin.
Recept

Een waterkerscocktail als eerherstel voor de boerenkaas

Milner was volgens de 'Nationale Kaastest' van Natuur & Milieu 'de meest duurzame en lekkere kaas’. Sneu, vindt Michiel Bussink. Want wie de smaak van boerenkaas niet heeft leren kennen, die laat een stukje levensgeluk links liggen.
Recept

Pastinaken in het Jaar van de Blije Bodem

Wist u dat 2015 het Jaar van de Bodem is, maar óók het Jaar van de Mijnen?
Recept

Frittata met broccoli en doomsday eieren

Biologische eieren bevatten te veel dioxine... Een ‘vluchten-kan-niet-meer-gevoel’ bekroop onze columnist Michiel Bussink. "De levensvernietigende vervuiling is óveral, ook in mijn stukje kippenrenbodem." Daarom hier een recept voor frittata met broccoli en doomsday eieren.
Recept

Kweeperen voor Naomi

Met mediteren en biologische aardappelen kopen in tasjes van afbreekbaar plastic, gaan we het klimaat niet redden. Zegt Naomi Klein met haar nieuwste boek ‘This Changes Everything’.
Recept

Strijdbare appeltaart

Preken voor eigen parochie is soms een goeie zaak. Zoals begin dit jaar in Wageningen. Achthonderd activisten, boeren, wetenschappers, studenten, ontwikkelings- en beleidsmedewerkers uit Nederland en de rest van de wereld waren bij elkaar. Waaronder hot shots zoals de Indiase wetenschapster en activist Vandana Shiva en Olivier de Schutter, (toen nog ) Speciale Rapporteur van […]
  • Vorige pagina
  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Volgende pagina
Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”
  • Loek Beukman op Kaas zonder koe
  • Ad op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons