Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Onderwerpen > Recept

Recept

Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, land- & tuinbouw, cultuurhistorie en meer. Voor Down to Earth maakt hij elk nummer een recept. Geen gewone hoe-maak-ik-dit-gerecht-klaar lijstjes, maar recepten ingegeven door woede en frustratie (over de huidige politiek bijvoorbeeld) of - vaker - door liefde en passie. Passie voor ons dagelijks brood en de mens en natuur die daarvoor zorgen.

Recept

Andijviepaprikasalade met walnotenolie

Voor negenhonderd euro per dag ben ik in te huren. Daarvoor geef ik u de ultieme voorspellingen op gebied van food, food-sales, food-inspirations, corporate-food-opportunities, food-market-shares en andere bake-off-air-products. Ik ben namelijk food-trendwatcher geworden.
Recept

Aarbeienkarnemelkmilkshake

Een biologische koeienvlaai is veel smakelijker dan de stront van een gangbare koe. Dat ontdekte een Zwiters-Wageningse onderzoeksmevrouw met de bijpassende voornaam Flavia. Na lezing van haar achternaam beland je overigens in de totaal andere sferen van de ontplofte kerncentrale in Japan: die luidt Geiger.
Recept

Veertigjarentaart

Het leven begint bij veertig. Wordt gezegd. Vooral bedoeld als bezweringsformule om latente is-dit-het-leven-nu?- gedachten de kop in te drukken. Tevergeefs, want ze ploepen hoe dan ook op: is veertig jaar Milieudefensie aanleiding voor een feestje?
Recept

Troost

Even afgezien van de fascistoïde trekjes, valt het best mee met deze regering, toch? Rutte is altijd zo vrolijk, en verder is er niks veranderd, toch? De vuilnis wordt gewoon opgehaald, Wie is de Mol? wordt goed bekeken, de Elfstedentocht gaat niet door.
Recept

Broccolitaart zonder nepvlees

“Het gaat écht naar vlees smaken” zeiden de Wageningse technofood-mannen, begin dit jaar tegen me. Over het kunstvlees waar ze aan werkten, samen met de man van Marianne Thieme, eh pardon - een mens is immers niet de helft van een stel - biologisch akkerbouwer Jaap Korteweg.
Recept

Bulstronkbokaal met chocoladetoet

Ooit was de Triodos Bank heel boos op mij. In dit blad schreef ik iets over een nieuwe koers van de bank. Ondanks die ruzie mocht Triodos een deel van mijn enorme kapitaal blijven beheren: het geldt wordt uitgeleend aan sympathieke groene en culturele bedrijfjes.
  • Vorige pagina
  • 1
  • …
  • 6
  • 7
  • 8
Milieudefensie

Down to Earth is het platform voor groene journalistiek en opinie. Een initiatief van Milieudefensie.

Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Bas Van der Horst op Mary Louw
  • Pring op “Het was naïef om hier te gaan wonen”
  • Frances op Multifunctioneel regenwater
  • Yarinde op Back-up van de natuur
  • willie wortel op Lowtech energieopslag: de persluchtbatterij
  • N. Tankink op Belastingontduiking als sport
  • Jochem Kuhnen op Inheemse toppers voor in de tuin

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Nieuwsbrief
  • Blijf op de hoogte
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons

We gebruiken diverse soorten cookies op deze website.

Bekijk welke cookies en zet ze aan of uit via de cookie-instellingen op deze site.

Met de hulp van  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

Wij gebruiken cookies zodat we ervoor kunnen zorgen dat de site goed voor je werkt en dat we je kunnen bieden wat je interessant vindt. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser, bijvoorbeeld zodat de website herkent wanneer je ons opnieuw bezoekt. Ook helpt het ons als redactie om te begrijpen wat je op onze website het meest waardeert.

Je kunt je cookiesettings aanpassen in de tabs aan de linkerzijde.

Noodzakelijke cookies

Zonder deze cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Cookies voor analytics

Op deze website gebruiken we Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden. We laten geen IP-adressen opslaan en hebben de gegevens zoveel mogelijk geanonimiseerd.

Dankzij deze gegevens kunnen we de website beter maken.

We kunnen geen cookies plaatsen. Zonder cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.