Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Archief voor Interview

Interview

De Activist

Prins te Paard

Een geldsysteem gebaseerd op poep, een zweefmolen die verdacht veel lijkt op de lopende band van een slagerij, afgedankte voorwerpen die je in een andere context betoveren; welkom in de wereld van de verbeelding! De komende zomer is er weer overal te genieten van theater. Drie portretten van makers met een eigen kijk op dilemma's rond duurzaamheid. Prins te Paard wil dat mensen gewoon goed naar hun directe omgeving kijken en beseffen wat die allemaal te bieden heeft.
De Activist

tgECHO

Een geldsysteem gebaseerd op poep, een zweefmolen die verdacht veel lijkt op de lopende band van een slagerij, afgedankte voorwerpen die je in een andere context betoveren; welkom in de wereld van de verbeelding! De komende zomer is er weer overal te genieten van theater. Drie portretten van makers met een eigen kijk op dilemma's rond duurzaamheid. tgECHO onderzoekt de zonnige- en schaduwkanten van vlees.
Onder Vuur

Natuurorganisaties versus Ecostyle

Ecostyle verwijderde een reclamefilmpje van het internet over het kruidendodend middel Ultima Professioneel nadat dit door de Reclame Code Commissie (RCC) was aangemerkt als misleidend. De natuur- en milieuorganisaties, die over dit filmpje bij de RCC hadden geklaagd, constateerden dat niet alleen dit filmpje, maar veel meer reclame van Ecostyle misleidend is.
Interview

“We kunnen het toezicht op voedsel niet aan het bedrijfsleven overlaten”

“We kunnen het toezicht op voedsel niet aan het bedrijfsleven overlaten." Dat zegt journalist Marcel van Silfhout, schrijver van het recente boek Uitgebeend – hoe veilig is ons voedsel nog?
Landbouw & voedsel, Onder Vuur

Ronde Tafel voor duurzaam rundvlees

In januari kondigde McDonald’s aan in 2016 de overgang in te zetten naar duurzaam rundvlees; half maart publiceerde de Global Roundtable for Sustainable Beef (GRSB) een concept van haar ‘Principes en Criteria voor Mondiaal Duurzaam Rundvlees’. Daarop kwam veel kritiek: “te vaag en vrijblijvend”. Gert van der Bijl van Solidaridad, deelnemer aan deze Ronde Tafel, reageert.
Energie & klimaat

“De energietransitie mag best wat kosten”

Ed Nijpels is de "waakhond" die erop toeziet dat de afspraken van het SER-Energieakkoord worden nageleefd en de doelstellingen worden gehaald. Daaraan wordt wat hem betreft niet getornd, ook als dat pijn doet of geld kost. “Als ik enige sympathie opbreng voor gevoeligheden is het eind zoek.”
De Activist

Mathijs Beijer

Juni wordt de maand van Tafelen met... Milieudefensie organiseert deze actie waarbij mensen gaan koken voor vrienden, familie, collega’s of belangstellenden, om meer mensen kennis te laten maken met duurzaam voedsel. De één kookt, de ander levert een financiële bijdrage zodat Milieudefensie haar doelen kan bereiken. Alles onder het mom: Anders koken, anders kiezen. Oftewel: Kies met je vork en help de wereld om je heen. In De Activist Mathijs Beijer, die gaat tafelen tijdens zijn eigen festival Fair Food Feast.
De Activist

Ronald Aalders

Juni wordt de maand van Tafelen met... Milieudefensie organiseert deze actie waarbij mensen gaan koken voor vrienden, familie, collega’s of belangstellenden, om meer mensen kennis te laten maken met duurzaam voedsel. De één kookt, de ander levert een financiële bijdrage zodat Milieudefensie haar doelen kan bereiken. Alles onder het mom: Anders koken, anders kiezen. Oftewel: Kies met je vork en help de wereld om je heen. Ronald Aalders gaat tafelen met bezoekers van veganistisch dagcafé De Klinker.
De Activist

Patricia Eikelenboom

Juni wordt de maand van Tafelen met... Milieudefensie organiseert deze actie waarbij mensen gaan koken voor vrienden, familie, collega’s of belangstellenden, om meer mensen kennis te laten maken met duurzaam voedsel. De één kookt, de ander levert een financiële bijdrage zodat Milieudefensie haar doelen kan bereiken. Alles onder het mom: Anders koken, anders kiezen. Oftewel: Kies met je vork en help de wereld om je heen. Patricia Eikelenboom gaat zelf ook tafelen met vrienden in haar achtertuin.
Interview

“De markt disciplineert je om ongedisciplineerd te spenderen”

Roept het woord discipline een gevoel van onbehagen op? Haal diep adem en lees vooral verder. Discipline kan namelijk onze hebzucht indammen. En dat is hard nodig als de economie straks aantrekt, met tijden van overvloed als gevolg. Filosoof Marli Huijer over nieuwe vormen van discipline als antwoord op decadentie en overconsumptie.
  • Vorige pagina
  • 1
  • …
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 21
  • Volgende pagina
Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Rob Dikkers op Op Achterhoekse akkers keert de natuur terug
  • Marijke Kortekaas op Inheemse toppers voor in de tuin
  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”

Lees ons papieren magazine

Lees Down to Earth 89

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons