Reacties

  1. roland zegt

    Mooi gesprek met de nog altijd gedreven Nijpels die hobbels niet mijdt “transitie gaat gepaard met heel veel kosten”, tegenover het gemakkelijke zonnepanelen worden spotgoedkoop!

    “de prijs voor CO2 is momenteel veel te laag .. Gezamenlijk gaan we er in Europa voor pleiten dat deze prijs omhoog gaat, liefst met een factor tien. Daarnaast gaan er vijf kolencentrales dicht. Daarvoor is het offer gebracht van de kolenbelasting. Dat vind ik goed te verdedigen”
    Steeds zegt hij dat we het zelf moeten doen of de regering moet ingrijpen. Hier schuift hij het naar de EU af en mijdt een eigen begin met vlieg- en kolentax.
    De milieubeweging kiest zo niet voor minder fossiel, maar voor meer (zee)wind. Spelen hun belang bij de eigen zeemolens projekten mee?

  2. Joris van Dorp zegt

    Het feit dat er in het geheel nog niet nagedacht is over wat er na het energieakkoord moet gebeuren om tot een schone en duurzame economie te komen is een eerste aanwijzing dat het akkoord weinig meer is dan huichelarij over de rug van de belastingbetaler, waarbij onze gezamenlijke toekomst op schaamteloze wijze op het spel gezet wordt.

    Alleen kernenergie heeft genoeg potentieel om de gecombineerde problematiek rondom energie- en grondstofarmoede, klimaatverandering en milieuvervuiling definitief en kosteneffectief op te lossen. Daarom roepen steeds meer voormalige tegenstanders van kernenergie tegenwoordig op om deze technologie weer te rehabiliteren voor het te laat is. Dat juist kernenergie ondanks nadrukkelijke verzoeken hiertoe van diverse geïnformeerde partijen niet eens op de agenda stond tijdens de totstandkoming van het energieakkoord is een tweede teken dat het hier gaat om doodgewone huichelarij.

    Als werktuigbouwkundig ingenieur die al sinds zijn studietijd gepassioneerd begaan is met het milieu en met de voorspoed en leefbaarheid in Nederland hoop ik dat er snel een einde komt aan deze bizarre ontwikkeling, die een kenniseconomie en democratie onwaardig is.

    Het eerste wat er moet gebeuren is een degelijke kosten/baten analyse van het energieakkoord. Dit is nog niet gebeurt en vormt de derde aanwijzing dat het hier om huichelarij gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.