• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Onderwerpen > Landbouw & voedsel

Landbouw & voedsel

Hoe we ons eten produceren kan ten koste gaan van mens, dier, bodem en milieu, maar het kan ook anders. Over soja, tosti's, de melktsunami en herstellende landbouw.

Landbouw & voedsel, Onder Vuur

Onder vuur: Eerlijke Geldwijzer vs. Rabobank

Voor Onder Vuur spreken we mensen of organisaties die kritiek hebben ontvangen op hun groene gehalte. Wat is de andere kant van het verhaal? Deze keer: de Eerlijke Geldwijzer zegt dat de Rabobank investeert in vleesbedrijven met problemen met dierenwelzijn. Wij spreken Bas Rüter, directeur Duurzaamheid bij de Rabobank.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Erfgesprekken: Chris Bruggeman bezoekt pluimveehouders Chris en Marjanne Borren

Milieudefensie denkt dat een eerlijker voedselsysteem er alleen komt als je elkaar kent en begrijpt, en organiseerde daarom gesprekken tussen boeren en betrokken burgers. In deze aflevering: Chris Bruggeman bezoekt pluimveehouders Chris en Marjanne Borren van De Lankerenhof.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Erfgesprekken: Wouter Mulders bezoekt veehouders Dirk Jan Stelling en Martine Wismeijer

Milieudefensie denkt dat een eerlijker voedselsysteem er alleen komt als je elkaar kent en begrijpt, en organiseerde daarom gesprekken tussen boeren en betrokken burgers. In deze aflevering: Wouter Mulders bezoekt veehouders Dirk Jan Stelling en Martine Wismeijer.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Erfgesprekken: Marijke Vos bezoekt Jolke de Moel van de Eemstadboerderij

Milieudefensie denkt dat een eerlijker voedselsysteem er alleen komt als je elkaar kent en begrijpt, en organiseerde daarom gesprekken tussen boeren en betrokken burgers. In deze aflevering: Marijke Vos bezoekt Jolke de Moel van de Eemstadboerderij.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Erfgesprekken: Willemien Troelstra bezoekt melkveehouders Jacqueline en Henk van Staalduinen

Milieudefensie denkt dat een eerlijker voedselsysteem er alleen komt als je elkaar kent en begrijpt, en organiseerde daarom gesprekken tussen boeren en betrokken burgers. In deze aflevering: Willemien Troelstra bezoekt melkveehouders Jacqueline en Henk van Staalduinen.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Erfgesprekken: Jenny Ramakers bezoekt Wil en Quirien de Vette van Hoeve Bouwlust

Milieudefensie denkt dat een eerlijker voedselsysteem er alleen komt als je elkaar kent en begrijpt, en organiseerde daarom gesprekken tussen boeren en betrokken burgers. In deze aflevering: Jenny Ramakers bezoekt Wil en Quirien de Vette van melkveebedrijf Hoeve Bouwlust.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Het erf op voor eerlijker eten: Toine van den Hur bezoekt familie Jonkers

Milieudefensie denkt dat een eerlijker voedselsysteem er alleen komt als je elkaar kent en organiseerde daarom 'erfgesprekken' tussen boeren en burgers. In deze aflevering gaat Toine van den Hur in gesprek met familie Jonkers over hun boerenbedrijf Oirschot Organics.
Beter boeren, Recept

Recept voor democratische bonensalade

Michiel Bussink maakt zich druk over de accumulatie van kapitaal. Wat? Nou, grote bedrijven die kleine opslokken. Zoals bedrijven die handelen in zaadjes, de basis van alles wat we eten. Maar er zijn eigenwijze boeren die zich hieraan onttrekken, en jij kunt hieraan meedoen.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Paludicultuur: red het veen met natte landbouw

Op veen is het lastig gewassen kweken, daarom worden veengebieden drooggepompt. Maar dat is een ramp voor het klimaat. De oplossing: paludicultuur, een duurzaam soort natte landbouw op veen. Geen gras en kuilmais, maar veenmos, lisdodde en waterbuffels.
Beter boeren, Recept

Stoofpot van Hermiens buurmeisje

Het dorp van Michiel Bussink haalde het nieuws dankzij een ontsnapte koe. "Mooi wel, zo’n eigenwijze koe die aan de slager ontsnapt en wekenlang rondzwerft", vindt hij. Toch was Hermien anders een van de diervriendelijkste stukjes vlees van Nederland geweest. Michiel wijdt zijn scherpe pen aan het debat over of vlees eten wel of niet binnen een duurzame toekomst van de landbouw past. Wat vind jij? Reageer onderaan het artikel.
  • Vorige pagina
  • Pagina 1
  • Interim pagina's zijn weggelaten …
  • Pagina 3
  • Pagina 4
  • Pagina 5
  • Pagina 6
  • Pagina 7
  • Interim pagina's zijn weggelaten …
  • Pagina 19
  • Volgende pagina

Footer

Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Rob Dikkers op Op Achterhoekse akkers keert de natuur terug
  • Marijke Kortekaas op Inheemse toppers voor in de tuin
  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”

Lees ons papieren magazine

Lees Down to Earth 91

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons