Samen eten
Michiel Bussink gaat op bezoek bij volkskeukens, buurtkamers en pluktuinen waar gekookt wordt met respect voor de planeet. Want eten is meer dan voeding alleen.
Samen eten
Koken tegen de wind in
De maaltijd is het hoogtepunt van de dag op zeilschip Tres Hombres. “Koud en nat kom je in de kombuis, en daar krijg je heerlijk eten.”
Samen eten
Culinaire gedetineerden
De jongeren van Plantje voor Morgen geven kook- en tuinierworkshops aan gedetineerden. Ook het gevangenispersoneel steekt wat op.
Samen eten
Stamppotbuffet en Omgevingswet
Wat kan je met de Omgevingswet als je je buurt wil vergroenen? De Groene Bondgenoten organiseren een etentje om burgers wegwijs te maken.
Samen eten
Intieme dialoog over racisme
Michiel Bussink schuift aan bij een Keti Koti Tafel in Maastricht, waar in een veilige omgeving over racisme gepraat wordt onder het genot van Surinaams eten.
Samen eten
Culinair erfgoed uit de boomgaard
Michiel Bussink ging naar het oogstfeest van 'zijn' hoogstamboomgaard in Lettele, waar het plukken lastig is maar het fruit des te lekkerder.
Samen eten
Recept: Paddenstoelensaus voor bij de pasta
Recept van het oogstfeest in Lettele: paddenstoelensaus voor bij de pasta, met ingrediënten van De Boleet.
Samen eten
“Nu eet ik tenminste één keer in de week gezond”
Bij de moestuinen en wijkrestaurants van Van Tuin tot Bord kunnen buurtbewoners gezond eten en bloeien nieuwe vriendschappen op.
Samen eten
Goed eten hoeft geen winst te maken
Michiel Bussink gaat langs bij Mensa Mensa in Rotterdam. Daar wordt betaalbaar én gezond gekookt voor en door buurtbewoners.
Samen eten
Aanschuiven voor de voedseltransitie
In Deventer kan je eten de stadsboerderij De Ulebelt, waar gezonde, duurzame én goedkope maaltijden gekookt worden. Michiel Bussink schuift aan.
Samen eten
“Kook jij even 60 liter soep?”
Down to Earth gaat een hapje eten bij De Sering, een Amsterdamse volkskeuken die gerund wordt door activisten.
Recente reacties