Beeld: De Boleet
De verse en gedroogde, biologische en wilde paddenstoelen in dit gerecht werden geleverd door De Boleet uit het naburige Heeten. Ook binnen handbereik voor hoofdstedelingen, want ze staan elke zaterdag met een kraam op de Amsterdamse Zuidermarkt.
Ingrediënten, voor 4 tot 6 personen
- 500 gram gemengde verse paddenstoelen
- 25 gram gedroogde paddenstoelen
- 1 ui
- 100 gram boter
- 1 teen knoflook
- 3 eetlepels bloem
- bosje peterselie
- peper en zout
- citroensap
- pasta
- geraspte (vegan) kaas of edelgist
Week de gedroogde paddenstoelen in een kom met lauw water. Fruit de gesnipperde ui in de boter. Bak de gesnipperde knoflook en de (eventueel in stukjes gesneden) gedroogde paddenstoelen zo’n vijf minuten mee. Roer de bloem er door en laat een paar minuten zachtjes bruinen. Voeg dan al roerend, scheutje voor scheutje het gezeefde weekvocht van de paddenstoelen toe totdat een dikke gebonden saus ontstaat. Voeg de in plakjes gesneden verse paddenstoelen toe. Laat zo’n tien minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, af en toe roeren. Breng op smaak met peper en zout, gehakte peterselie en wat druppels citroensap. Serveer met pasta en geraspte (vegan) kaas. Een ander alternatief is edelgist.
Geef een reactie