Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Samen eten > Recept: Paddenstoelensaus voor bij de pasta

Recept: Paddenstoelensaus voor bij de pasta

Michiel Bussink | 24 oktober 2024 |

Beeld: De Boleet

De verse en gedroogde, biologische en wilde paddenstoelen in dit gerecht werden geleverd door De Boleet uit het naburige Heeten. Ook binnen handbereik voor hoofdstedelingen, want ze staan elke zaterdag met een kraam op de Amsterdamse Zuidermarkt.

Ingrediënten, voor 4 tot 6 personen

  • 500 gram gemengde verse paddenstoelen
  • 25 gram gedroogde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 100 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • bosje peterselie
  • peper en zout
  • citroensap
  • pasta
  • geraspte (vegan) kaas of edelgist

Week de gedroogde paddenstoelen in een kom met lauw water. Fruit de gesnipperde ui in de boter. Bak de gesnipperde knoflook en de (eventueel in stukjes gesneden) gedroogde paddenstoelen zo’n vijf minuten mee. Roer de bloem er door en laat een paar minuten zachtjes bruinen. Voeg dan al roerend, scheutje voor scheutje het gezeefde weekvocht van de paddenstoelen toe totdat een dikke gebonden saus ontstaat. Voeg de in plakjes gesneden verse paddenstoelen toe. Laat zo’n tien minuten zachtjes koken met de deksel op de pan, af en toe roeren. Breng op smaak met peper en zout, gehakte peterselie en wat druppels citroensap. Serveer met pasta en geraspte (vegan) kaas. Een ander alternatief is edelgist.

Kom op de mailinglijst

Schrijf je in voor de D2E nieuwsbrief

Categorie: Samen eten Tags: vegan recept, Vega recept, De Boleet, Paddenstoelen, vegan paddenstoelensaus, recept Verschenen in: Down to Earth 85

Michiel Bussink

Michiel Bussink

Michiel Bussink verbouwt eten, geeft workshops over eten en schrijft over eten. Onder andere in zijn boeken 'Lekker Landschap', 'Ik eet dus ik ben' en 'Smaakboek Achterhoeks fruit.

  • Website van Michiel Bussinkmichielbussink.nl
  • Alle artikelen van Michiel Bussink op Down To Earth Magazine

Gerelateerde berichten

Samen eten

Culinair erfgoed uit de boomgaard

Michiel Bussink ging naar het oogstfeest van 'zijn' hoogstamboomgaard in Lettele, waar het plukken lastig is maar het fruit des te lekkerder.
Recept

Zoete kastanjeberg, indachtig toekomstige generaties

We waden als mensheid rond in een poel van pijnlijke puinhopen, maar de moed verliezen kan niet. Dus maakt Michiel Bussink een feestelijk nagerecht voor zijn geliefden.
Samen eten

Intieme dialoog over racisme

Michiel Bussink schuift aan bij een Keti Koti Tafel in Maastricht, waar in een veilige omgeving over racisme gepraat wordt onder het genot van Surinaams eten.
Samen eten

“Kook jij even 60 liter soep?”

Down to Earth gaat een hapje eten bij De Sering, een Amsterdamse volkskeuken die gerund wordt door activisten.
Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”
  • Loek Beukman op Kaas zonder koe
  • Ad op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons