— Down to Earth 54 augustus 2019
In dit nummer: waarom is biologische grond zo duur, Cuba werd duurzaam uit noodzaak, hoe maak je de milieubeweging inclusiever, hoe erg mag het stinken op het platteland, wat kunnen wij leren van planten, in Duitsland gaan hele dorpen tegen de vlakte voor de bruinkoolindustrie, drie activisten vanaf de kansel. Verder: liefde voor bomen, in Onder Vuur de Vokskrant vs. Staatsbosbeheer, een recept voor andijviesalada, wat is lowtech en 5x ongesteld zijn.
Interview
‘Groen is niet blank’
Het imago van de milieubeweging is wit en hoog opgeleid. Veel mensen die wel graag meedoen, worden niet bereikt. In Nijmegen werkt een groep mensen aan een duurzame en diversere samenleving.
Recept
Recept: Spuiten tegen die rotschimmel
Michiel Bussink verbouwt eten, geeft workshops en schrijft over eten. Deze keer een recept voor een heerlijke andijviesalade en een goede huis-tuin-en-keuken tip tegen schuurmuur schimmel.
Beter boeren
Blijft er nog land over voor de bioboer?
De prijzen van landbouwgrond in Europa stijgen razendsnel. Daardoor wordt het elke dag moeilijker om kleinschalige, biologische boerderijen te financieren. De oplossing komt van creatieve boeren, betrokken financiers en welwillende burgers.
Kijktips
Kijktips: The last male on earth, Ága, Chernobyl en Green Make Over
Leestips
Leestips: Nieuw boeren, SuperWaar, Het verlies van de aarde
Hoe bereiden boeren zich voor op duurzame landbouw? Welke producten kan je het beste in je boodschappen mandje stoppen? En waar is het mis gegaan met het klimaat?
Artikel
Bedreigde dorpen
In Duitsland wordt er op grote schaal bruinkool gewonnen. Nu bruinkoolmijnen willen uitbreiden, dreigen enkele dorpen volledig te verdwijnen.
Samen