Reacties

  1. j.bekx zegt

    Dit is geen fraude, dit is ordinair landjepik en de gemeenten doen er niets aan.Ik kan over mijn ervaringen een heel verhaal vertellen. De politiek wordt in Brabant gedomineerd door het CDA en dat is de boerenpartij. Zolang dit zo is verandert er niets.

  2. R vd Broek zegt

    Wanneer dringt het tot iedereen door dat het zo niet verder kan en dat het Nederlandse, en vooral het Europese landbouwbeleid volledig op de schop moet.

  3. F ter Maat zegt

    Meer dan in andere landen , produceren Nederlandse boeren vooral voor het buitenland. In de wurggreep van de banken(hoge bedrijfsleningen) en zoals recentelijk het geklooi met fosfaatrecht ( en de in de aanloop daartoe gebouwde grotere stallen(weer de bank) worden veel boeren creatief in het vinden van extra inkomsten.
    Gekoppeld aan de menselijke neiging de “grootste ” te willen zijn,ook qua stal en dieraantal, is de Nederlandse regelgeving telkens weer ideaal voor foute/verkeerde interpretaties van deze regelgeving. Minder produceren voor het buitenland ,waarbij vooral de prijs bepalend is en meer op duurzame bedrijfsvoering gerichte landbouw/veeteelt zal noodzakelijk zijn. Ook de consument zal moeten kijken naar zijn/haar rol in dit geheel. Betaald deze een eerlijke prijs , zal de boer minder subsidieafhankelijk worden en minder snel frauderen.Wie meer wil weten over de realiteit achter het boerenbestaan: Onze boerderij is een programma dat daar inzicht in kan geven. https://www.npo.nl/onze-boerderij/27-05-2018/KN_1698947

  4. Monique van der Laan zegt

    Let op dat je niet alles zwart maakt!!!!!! Natuurinclusieve landbouw geeft een hele positieve ontwikkeling binnen de landbouw, het gaat eindelijk weer meer naar grondgebonden landbouw met aandacht voor de natuur.
    biologische boerin zeer gedreven bezig met natuur, goede bodem (waardoor ik op deze nieuwsbrief stuitte) en echte pure voeding (rauwmelks).

    • Michiel Bussink zegt

      Over niet alles zwart maken: @Monique van der Laan: dat is een goeie. Er zijn ook wel degelijk positieve ontwikkelingen in de landbouw, vaak onder aanvoering van allerlei pioniers. Regelmatig besteed ik daar ook aandacht in bijvoorbeeld de receptenrubriek in DTE, zie bij voorbeeld: https://downtoearthmagazine.nl/recept-langzaam-gerezen-focaccia-63-vogelsoorten/
      Dat neemt niet weg dat zowel het landbouwbeleid, als agro-industrieel-financiële complex waarin de landbouw functioneert, in grote lijnen natuurvijandig is, tot nu toe, helaas. Wat niet wil zeggen dat dat niet kan veranderen: dat kan, als we voldoende willen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.