Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Onderwerpen > Recept

Recept

Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, land- & tuinbouw, cultuurhistorie en meer. Voor Down to Earth maakt hij elk nummer een recept. Geen gewone hoe-maak-ik-dit-gerecht-klaar lijstjes, maar recepten ingegeven door woede en frustratie (over de huidige politiek bijvoorbeeld) of - vaker - door liefde en passie. Passie voor ons dagelijks brood en de mens en natuur die daarvoor zorgen.

Recept

Klimaatvriendelijk het landschap verpesten

Als de zon op de bodem mag schijnen om aan fotosynthese te werken, schenkt die ons iets cruciaals, namelijk voeding. Zoals 's zomers massa's courgettes en tomaten om dit heerlijke recept mee te maken.
Recept

Recept: Veganistische kaas

Veganistische kaas is zo slecht nog niet. Zo ontdekte Michiel terwijl hij jureerde tijdens de eerste Vegan Cheese Awards. Alleen de ingrediënten komen nog uit verweggiestan. Dat moeten wij kaaskoppen toch ook uit de Nederlandse klei kunnen trekken?
Recept

Recept: verklede bloemkool

Goed initiatief: Land van Ons koopt landbouwgrond die natuurvriendelijk wordt ingericht. Een ideale voedingsbodem voor Hollandse groenten, zoals rode kool en bloemkool. En laten die twee groenten nou net de hoofdrol spelen in dit heerlijke recept.
Recept

Recept: homemade granola – koken zonder PFAS

Naast een heerlijk homemade granola recept deelt Bussink het dringende advies om geen anti-aanbakpannen en bakpapier meer te gebruiken. Want er zitten giftige stoffen in, zoals PFAS en GenX.
Recept

Buurtbongerdbeweging

Michiel Bussink geniet van de rijkdom van de dorpsboomgaard. Recept voor hete bliksem met pastinaak en hazelnoten.
Recept

Recept: Spuiten tegen die rotschimmel

Michiel Bussink verbouwt eten, geeft workshops en schrijft over eten. Deze keer een recept voor een heerlijke andijviesalade en een goede huis-tuin-en-keuken tip tegen schuurmuur schimmel.
Recept

Vlierbloesemchampagne

Recept

Paasrecept: voorjaarspavlova met rabarber

Dat we met Pasen eieren eten, doen we uit eerbied voor het ei. Dacht Michiel Bussink: het ei als symbool van nieuw leven. Sinds hij kippen heeft, denkt hij daar heel anders over.
Recept

Recept: boerenkoolquiche en biodiversiteitsherstel

Michiel Bussink las het Deltaplan Biodiversiteitsherstel en was niet overtuigd. "Of eerlijk gezegd: het plan stelt geen ruk voor." Dan maar een boerenkoolquiche.
Recept

Boekweitrisotto met ecosysteembietjes

Een verhaal dat mensen helpt tot inkeer te komen, dat vertel je als milieubeweging niet met woorden als 'ecoysteemdiensten', vindt Michiel Bussink. "Een dodelijk woord voor de levende natuur." Met heerlijk bietjesrecept.
Vorige pagina
Volgende pagina
Milieudefensie

Down to Earth is het platform voor groene journalistiek en opinie. Een initiatief van Milieudefensie.

Recente reacties

  • H. Visser op Recept: rabarber tegen mentale vervuiling
  • Veerle Dezuttere op Statiegeld: Kamer wil opheldering over CBL
  • Klimaat Website: Laat de kust met rust – Klimaat Website op Laat de kust met rust
  • Klimaat Website: “De zorg is niet voorbereid op de klimaatcrisis” – Klimaat Website op “De zorg is niet voorbereid op de klimaatcrisis”
  • Ilma op Word earthful in 21 dagen
  • daan op Uitstoot CO2 stijgt sneller dan ooit
  • Redactie Down to Earth op Dieren eten

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Nieuwsbrief
  • Blijf op de hoogte
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons

We gebruiken diverse soorten cookies op deze website.

Bekijk welke cookies en zet ze aan of uit via de cookie-instellingen op deze site.

Met de hulp van  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

Wij gebruiken cookies zodat we ervoor kunnen zorgen dat de site goed voor je werkt en dat we je kunnen bieden wat je interessant vindt. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser, bijvoorbeeld zodat de website herkent wanneer je ons opnieuw bezoekt. Ook helpt het ons als redactie om te begrijpen wat je op onze website het meest waardeert.

Je kunt je cookiesettings aanpassen in de tabs aan de linkerzijde.

Noodzakelijke cookies

Zonder deze cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Cookies voor analytics

Op deze website gebruiken we Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden. We laten geen IP-adressen opslaan en hebben de gegevens zoveel mogelijk geanonimiseerd.

Dankzij deze gegevens kunnen we de website beter maken.

We kunnen geen cookies plaatsen. Zonder cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.