Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Onderwerpen > Recept

Recept

Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, land- & tuinbouw, cultuurhistorie en meer. Voor Down to Earth maakt hij elk nummer een recept. Geen gewone hoe-maak-ik-dit-gerecht-klaar lijstjes, maar recepten ingegeven door woede en frustratie (over de huidige politiek bijvoorbeeld) of - vaker - door liefde en passie. Passie voor ons dagelijks brood en de mens en natuur die daarvoor zorgen.

Recept

Kool uit horizontale buitenbodem

Michiel Bussink vindt vertical farming maar niks, zijn savooiekool komt het meest tot zijn recht met zonlicht op zijn bast.
Recept

Een ode aan de munt

De fiere, trotse muntplanten van Michiel Bussink worden geplaagd door een vraatzuchtig kevertje: het muntgoudhaantje.  
Recept

Recept: gevulde aubergines

Het woord ‘vleesvervanger’ gaat uit van vlees als norm. Terwijl er bij Michiel meestal een behoorlijk lekkere en voedzame maaltijd op tafel staat waar geen vlees aan te pas komt. Zoals deze gevulde aubergines.
Jubileum, Recept

Recept: Elzasser appeltaart

Michiel Bussink viert onverwoestbaar idealisme met een appeltaart uit de Elzas.
Recept

Aardappels met witte kool en karnemelksesaus

Michel Bussink maakt aardappels met witte kool en karnemelksesaus. Zónder gif en soja.
Recept

Apfelstrudel

Zodra je het woord ‘boom‘ gebruikt in combinatie met ‘eten‘ of ‘vruchten‘, krijg je in groene kringen tegenwoordig als reactie: “O leuk, een voedselbos”. Inmiddels ben ik zo ver dat ik dan geïrriteerd begin te roepen: “Neehee, géén voedselbos!”
Recept

Dankbare oogstsoep

Michiel Bussink is dankbaar voor de gulle oogst van zijn moestuin. Is dat zweverig, of juist revolutionair?
Recept

Homemade ketchup – heel instagrammable

Michiel Bussink maakt zelf ketchup. Geen goed verdienmodel, wel lekker. En je hoeft geen tomaten weg te gooien.
Recept

Recept: tuinbonenschotel

Michiel Bussink verbouwt tuinbonen om de existentiële crisis te lijf te gaan.
Recept

Jubileumvruchtenbrood

Zelf brood bakken doen we weer volop. Met je eigen spierkracht, lokaal geteeld graan en de elementen — water, lucht, gist — een feestelijk brood bereiden, is niet in euroʻs of kilowatturen uit te drukken.
  • Vorige pagina
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • …
  • 9
  • Volgende pagina
Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”
  • Loek Beukman op Kaas zonder koe
  • Ad op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons