Recept
Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, land- & tuinbouw, cultuurhistorie en meer. Voor Down to Earth maakt hij elk nummer een recept. Geen gewone hoe-maak-ik-dit-gerecht-klaar lijstjes, maar recepten ingegeven door woede en frustratie (over de huidige politiek bijvoorbeeld) of - vaker - door liefde en passie. Passie voor ons dagelijks brood en de mens en natuur die daarvoor zorgen.
Recept
Een ode aan de munt
De fiere, trotse muntplanten van Michiel Bussink worden geplaagd door een vraatzuchtig kevertje: het muntgoudhaantje.
Recept
Recept: gevulde aubergines
Het woord ‘vleesvervanger’ gaat uit van vlees als norm. Terwijl er bij Michiel meestal een behoorlijk lekkere en voedzame maaltijd op tafel staat waar geen vlees aan te pas komt. Zoals deze gevulde aubergines.
Jubileum, Recept
Recept: Elzasser appeltaart
Michiel Bussink viert onverwoestbaar idealisme met een appeltaart uit de Elzas.
Recept
Aardappels met witte kool en karnemelksesaus
Michel Bussink maakt aardappels met witte kool en karnemelksesaus. Zónder gif en soja.
Recept
Apfelstrudel
Zodra je het woord ‘boom‘ gebruikt in combinatie met ‘eten‘ of ‘vruchten‘, krijg je in groene kringen tegenwoordig als reactie: “O leuk, een voedselbos”. Inmiddels ben ik zo ver dat ik dan geïrriteerd begin te roepen: “Neehee, géén voedselbos!”
Recept
Dankbare oogstsoep
Michiel Bussink is dankbaar voor de gulle oogst van zijn moestuin. Is dat zweverig, of juist revolutionair?
Recept
Homemade ketchup – heel instagrammable
Michiel Bussink maakt zelf ketchup. Geen goed verdienmodel, wel lekker. En je hoeft geen tomaten weg te gooien.
Recept
Recept: tuinbonenschotel
Michiel Bussink verbouwt tuinbonen om de existentiële crisis te lijf te gaan.
Recept
Jubileumvruchtenbrood
Zelf brood bakken doen we weer volop. Met je eigen spierkracht, lokaal geteeld graan en de elementen — water, lucht, gist — een feestelijk brood bereiden, is niet in euroʻs of kilowatturen uit te drukken.
Recept
Recept: gefrituurde, biologische kerstkip
Iedere Down to Earth komt mét een recept van Michiel Bussink. "Als het even meezit, kunnen wij binnenkort weer naar de kroeg. Dat zou je onze kipjes ook gunnen."
Recente reacties