Reacties

  1. Didier Grimonprez zegt

    Beste,
    Ik volg al meer dan 9 jaar het rijden op perslucht via mijn website http://www.aircars.eu en stootte daarbij ook op het initiatief AIR4POWER, waarover ik hier bericht: https://sites.google.com/site/rijdenopperslucht/menu/stroom-warmte-koeling
    Helaas is één van de partners van dit project, nl. LightSail Energy, zonder fondsen komen te zitten en ligt de joint-venture daardoor stil. Mij lijkt dit project nochtans veelbelovend om gebouwen te voorzien van zonnepanelen met opslag van overtollige stroom via perslucht in het gebouw, om koude, warmte, stroom te leveren en persluchtwagens te tanken.

    • Eijmert W. Kleijn zegt

      Interessant!
      In mijn ogen niet interessant om in voertuigen te gebruiken omdat afkoeling tijdens expansie+rijden niet gebruikt kan worden.De warmte eventueel wel als het laadstation in huis is ondergebracht.
      Maar voor Solar opslag in gebouwen mogelijk wel als de warmte en koude tevens gebruikt worden in ondergrondse opslag om het binnenklimaat te regelen. Maar dat geldt altijd: Als een rendement slecht is door grote verliezen , wordt het rendement weer prima als je de verliezen kunt gebruiken.
      Een nadeel blijft wel dat de installatie groot is en dat drukvaten geregeld gekeurd moeten worden.

  2. Willie wortel zegt

    Ik had een ideetje om die Velleman air engine ,dat is zo,n model auto die op perslucht rijd te gebruiken om daar een zonnepaneeltje op te zetten met een elektromotortje om de perslucht in het drukvaatje te krijgen,normaal moet je die dingen met de hand op druk brengen,maar ik weet niet hoeveel volt motor en zonnepaneeltje daarbij nodig is ,kunt uw die vraag beantwoorden meneer de Decker?het pompje is ongeveer 4 cc ,en het drukvaatje ongeveer 26 cl!

  3. willie wortel zegt

    ik had een idee om met een auto met een persluchtmotor te rijden en aan de wielen een dynamo of een generator te doen en met die stroom weer via een compressor perslucht te maken voor de persluchtmotor,of is de stroom dan niet toereikend ? moet je dan een hele grote compressor hebben? kunt uw die vragen beantwoorden menneer de decker?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.