Reacties

 1. Didier Grimonprez zegt

  Beste,
  Ik volg al meer dan 9 jaar het rijden op perslucht via mijn website http://www.aircars.eu en stootte daarbij ook op het initiatief AIR4POWER, waarover ik hier bericht: https://sites.google.com/site/rijdenopperslucht/menu/stroom-warmte-koeling
  Helaas is één van de partners van dit project, nl. LightSail Energy, zonder fondsen komen te zitten en ligt de joint-venture daardoor stil. Mij lijkt dit project nochtans veelbelovend om gebouwen te voorzien van zonnepanelen met opslag van overtollige stroom via perslucht in het gebouw, om koude, warmte, stroom te leveren en persluchtwagens te tanken.

  • Eijmert W. Kleijn zegt

   Interessant!
   In mijn ogen niet interessant om in voertuigen te gebruiken omdat afkoeling tijdens expansie+rijden niet gebruikt kan worden.De warmte eventueel wel als het laadstation in huis is ondergebracht.
   Maar voor Solar opslag in gebouwen mogelijk wel als de warmte en koude tevens gebruikt worden in ondergrondse opslag om het binnenklimaat te regelen. Maar dat geldt altijd: Als een rendement slecht is door grote verliezen , wordt het rendement weer prima als je de verliezen kunt gebruiken.
   Een nadeel blijft wel dat de installatie groot is en dat drukvaten geregeld gekeurd moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.