Reacties

  1. Thecla de Waal zegt

    Restje brood als lichte lunch; Zet de waterketel aan met ca. 350 ml water, scheur wat ouder wordend brood in kleine stukjes, doe er een (stukje) bouillonblok bij, knip wat groente, bosui, prei, peterselie, radijsgroen of selderie erdoorheen of snippers wortel en voilà. Kan ook aantrekkelijk zijn voor zieken, of indien je je rond theetijd wat slap voelt en de neiging krijgt om te gaan snoepen.

  2. Carien zegt

    Waarom zou je alleen brood kopen voor consumptie op dezelfde dag? Goed brood blijft makkelijk een paar dagen in prima conditie. Zeker wanneer je het in de koelkast legt. Ergens laat in de jaren 70 is elke dag VERS brood in Nederland gangbaar geworden. Veel inwoners kregen toen een ‘warme bakker’ op loopafstand, en zogeheten ‘oud brood’ (vanaf één dag oud!) werd gewoon weggegooid. Onnodige en verkwistende luxe in mijn ogen. Tegenwoordig doen veel mensen hooguit een of twee keer per week boodschappen, en komt het meeste brood uit de supermarkt. Daar kun je best een paar dagen mee doen toch?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.