Reacties

 1. roland zegt

  “Pleiten voor het eten van minder vlees (en zuivel) was lange tijd taboe, ook binnen de milieubeweging. Inmiddels is dat aan het veranderen”
  – Hoe staat het met het taboe, minder vliegen door een miniem deel van de wereldbevolking, veel belastender dan vlees / zuivel?

 2. marlijn zegt

  ook aansluitend bij wat Roland zegt over het vliegen: ik vind een reisje buiten je eigen landsgrenzen eigenlijk ook al een hele luxe hoor. is niet noodzakelijk om gelukkig te zijn denk ik? het is wel nuttig voor het verbreden van je wereldbeeld, en dus wenselijk (ook in maatschappelijk opzicht). maar nodig? vrije tijd, dat is nodig, maar die kun je ook prima in je eigen omgeving besteden. (NB; zelf ga ik minstens eenmaal per jaar op vakantie, meestal vaker. want leuk is het natuurlijk wel!)

 3. Sjoerd-Jan van Wou zegt

  Fantastisch artikel. Gewoon even uit de maalstroom van onbetwiste vanzelfsprekendheid stappen en de maatschappij anno nu kritisch vanaf de ‘zijlijn’ beschouwen. Dan schrik je je wild. We zitten geheel op het verkeerde pad. Je kunt dat ook gemakkelijk meten: zodra je roept dat we met z’n allen op het verkeerde pad zitten, word je uitgelachen en als zonderling of halve gek bestempeld. Dit fenomeen is een maat voor de diepte van de valkuil waar we lachend, consumerend en hamerend op triviale vrijheidsidealen ingelopen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.