Reacties

    • Green Evelien zegt

      Natuurlijk kun je ook stoppen met shampoo te gebruiken als je haarstylingsproducten gebruikt. Vervang dan alleen de chemische stylingsproducten door natuurlijke versies.
      Zo gebruikte ik altijd amandel- of jojoba-olie in mijn haar om droge plukken aan te pakken. Je kan dat ook gebruiken voor “korte koppies”, dit geeft een wet-gel effect.
      Je kan ook haarspray maken van citroen:
      – snij de hele citroen (met schil) in stukjes
      – kook de citroen in 250ml water (1 cup) in een pannetje en laat het 20 minuten sudderen
      – zeef het daarna en pers er zoveel mogelijk vocht uit
      – je kan er eventueel 30ml wodka bijdoen om het langer te bewaren
      – doe het geheel in een gesteriliseerde spray-fles en je haarspray is klaar!

    • Wilma Kaajan zegt

      Hoeveel van de na-bicarbonaat oplossing gebruik je dan per keer? Het hele flesje van 250 ml?
      En als je nu droog haar hebt, hoef je er dan ook niks aan te doen verder?
      En als ik het wil föhnen (probeer het wel met mijn handen, maar het resultaat vind ik niet altijd even mooi :)) dan moetje toch ook mousse gebruiken om je haar niet te droog te laten worden?
      En een haarmasker, hoeft dat ook niet meer dan?

  1. Joost Vink zegt

    Ik was ook al meer dan 10 jaar mijn haar niet meer met shampoo. Gewoon cold turkey begonnen. Geen probleem. Als je bijna dagelijks je haar wast met shampoo is het veel minder vet, maar dus ook droog. Het natuurlijke haarvet zorgt voor een gezond glanzende haardos. De eerlijkheid gebied te zeggen dat je wel regelmatig je kussensloop moet wassen. Overigens, als er veel troep in mijn haar zit, was ik het wel nog uit met shampoo, maat dat is bij hoge uitzondering. Alle mensen, probeer het: Gezonder voor jezelf en voor het milieu.

  2. Leendert Couprie zegt

    Noodgedwongen – vanwege een zeldzame huidziekte (Hailey-Hailey), mag ik nooit zeep gebruiken. Ik ga dagelijks onder de douche en was dan ook mijn haar. Ik voel me volkomen fris (en ben dat ook hoop ik). Dus: ik zou zeggen, breid geen-shampoo-gebruik uit naar geen-zeep-gebruik. Alleen voor het wassen van vuile handen heb je dan nog zeep nodig.

  3. Marijke Bitterling zegt

    Ik was mijn haar de ene week met shampoo van het merk Neutral, met “0% parabens, colorants en perfune’, want al die zaken lijken me inderdaad alleen maar schadelijk voor het haar, waardoor het lelijker in plaats van mooier wordt na een wasbeurt. De andere week spoel ik het alleen maar goed uit. Zelf maken is mij te veel gedoe. Ik denk wel dat e.e.a. afhankelijk is van de hoeveelheid haar. Ik weet niet of je een hele dikke bos ook zo kunt behandelen. Als je wat minder bedeeld bent, moet je extra voorzichtig zijn is mijn idee. Als je hiermee het milieu spaart is dat positief en dus meegenomen.

  4. Marjolein Tiemens-Hulscher zegt

    Ik ben een jaar geleden gewoon gestopt met de shampoo. Ik stop mijn hoofd elke ochtend even onder de koude kraan, wat toch nodig is om het in model te kammen. Onder de douch spoel ik het haar uit met warm water. Mijn haar is veel minder vet dan toen ik nog wel 1 of 2x per week shampoo gebruikte. Het werkt in ieder geval voor kort haar. Mijn dochter gebruikte ook geen shampoo, tot ze het weer iets liet groeien. Toen was zo nu en dan wassen met shampoo wel nodig.

  5. S Brouwer zegt

    Ik zou graag overstappen maar heb psoriasis op mijn hoofd. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee? Ik behandel mijn huid nu eens per week met zuivere tarweolie en was het 1 a 2 x per week met n non-chemische shampoo.

  6. Ans zegt

    Ik gebruik al tijden geen zeep meer, ga na het sporten op de sportschool wel douchen, gewoon met schoon water. Even afspoelen en klaar. Sta je ook meteen maar heel kort onder de douche. Het is tenslotte drinkwater!
    Tegen de psoriasis-patiënt zou ik willen zeggen: heb je kokosolie nog niet geprobeerd? Ik vind het heerlijk, en het schijnt ook heel goed te werken tegen psoriasis. Neem dan wel biologische en niet ontgeurde kokosolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.