Venkelfalafel – ingrediënten:

- 150 gr geweekte kikkererwten (12 uur)
- knoflook naar smaak
- klein bosje venkelgroen
- 1 tl venkelzaad
- beetje bakpoeder
- 1 tl citroenschil
- peper en zout naar smaak
- 1 rode ui
- olie
Droog de kikkererwten na het weken goed af. Mix alle ingrediënten met een blender of keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg wat olie toe als het te droog en korrelig wordt.
Laat het mengsel een uurtje in de koelkast rusten. Maak met natte handen balletjes die je in ongeveer 4 minuten knapperig frituurt.
Muhammara – ingrediënten:

- 3 rode paprika’s
- 2 tl gerookte paprika poeder
- handje walnoten
- sap en rasp van een halve citroen
- groene verse kruiden naar smaak (bijvoorbeeld peterselie, basilicum, oregano, koriander)
- 2 teentjes knoflook
- 1 gesneden uitje
- rood pepertje (zonder pitjes)
- zout
Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwart beginnen te worden. Laat ze even afkoelen en haal dan het velletje eraf. Mix ze in een keukenmachine of blender met de citroenrasp en -sap en de rest van de ingrediënten.
Recente reacties