Reacties

  1. Anke Korteweg zegt

    Met heel veel plezier je artikel gelezen. Er was mij iets bijgebleven over het herstel van het veen in een stukje natuurgebied in N.H. en ik had mij vaak afgevraagd, wat er met die resultaten zou zijn gebeurd. Ook begreep ik enige tijd geleden dat het GFT afval van de huishoudens in de stad Groningen na vergisting tot een product werd gemaakt dat lucratief in Duitsland werd verkocht als sierplantenpotgrond, ter vervanging van fossiel veenmos uit de Baltische staten. Zo kan men daar misschien ook eens aan natuurherstel gaan denken, tevens voor ons aller klimaat.

    Het viel mij op dat wij, na twintig jaar onderzoek, voor ‘klimaatwinst’ vooralsnog alleen op natte bosbouw en paludicultuur mogen rekenen. Aangenomen, dat het er dan vaak om zal gaan, dat men zich tegen spontane overstromingen wil beschermen, zal er hier wellicht over die uitkomsten met onze hoogste bestuurder van het dijkwezen zijn gesproken. Bij een voortvarende aanpak van bos- en landbouwbeleid zou dan sprake kunnen zijn zijn van een realistische spreiding van verantwoordelijkheden.
    Daarvoor wordt het echter steeds belangrijker dat de fysieke werkelijkheid waar het hier om gaat een begrijpelijke en ‘down-to-earth’ vertolking krijgt.
    Ik hoop er nog veel te mogen lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.