Reacties

 1. Somegirl zegt

  Mooi dat ze zijn genomineerd. Ze zeggen: Onze filosofie is dat we streven naar het beste voor mens en dier en dat menen we ook.” Maar dat menen ze dus niet. Het beste voor een koe is nl niet dat je zijn kalf afpakt om zelf de moedermelk die voor dat kalf bedoelt is, te kunnen verkopen. Het kalf wordt vervolgens in een klein hokje gestopt of geslacht. Ook worden de moederkoeien, als ze niet meer genoeg melk geven, geslacht. De boer zegt ook nog even doodleuk dat kalfjes bij de moeder laten wel kan maar: : … dat vereist investeringen die niet kunnen worden terugverdiend, zoals dat met de melkweidepremie wel kan”. Het gaat dus allemaal om één ding, de boer en zijn inkomen. Dat weet iedereen, dus elke boer die anders beweert is toch echt een “liegebeest”.

 2. Dierenvriend zegt

  Wat een flauwekul van de boer, een kalf hoort bij de moeder totdat het groot genoeg is om zelfstandig verder te kunnen leven. ik zal in het vervolg in de supermarkt anders tegen aan gaan kijken tegen de zuivel van Den Eelder wat ik tot nu altijd gedaan heb.

 3. Sjors zegt

  reactie op comment van Boer
  Bij mij is Den Eelder nieuw in het schap, ik was op zoek naar hun verhaal. Dat tref ik hier aan, liegebeesten. Beetje een spuit elf reactie op jouw comment, maar wellicht interessant voor andere boeren als ze hier hier hun beschadigde public relations recht proberen te praten.
  Die reactie, boer, is exact de crux. Het artikel gaat over dierenwelzijn. ‘Dierenvriend’ constateert dat het toch draait om geld, en dat dat hele verhaal van liefde en authenticiteit slechts marketing is. Daarop betrapt geeft de boer altijd hetzelfde domme antwoord: maar we zijn wel goed voor de economie. Het lijkt wel alsof geconfronteerd met die waarheid, dat ze inderdaad louter goed zijn voor de portemonnee van hun gezin en die van de staat, dat alleen nog maar schaapachtig kunnen beamen. “Maar de vla is wel goedkoop!”. Nou en, was ie maar twee euro duurder, dan hadden we nu misschien nog een toekomst gehad voor de planeet.

  Die zelfde houding zag je ook tijdens die absurde boerendemonstraties waar een stel miljonairs en landeigenaren met hun trekkers herrie aan het schoppen waren in Den Haag vorig jaar (2019). Jullie zijn een verouderde vorm van omgang met de wereld, met dieren. Des te eerder alle megastallen uitgekocht zijn, des te beter.

 4. P. Agten zegt

  Ik ben wel klaar met die linkse milieu fanaten die proberen boeren kapot te maken zoals den Eelder. Deze lui hebben nul komma nul verstand van het boerenleven. Ze willen in de supermarkt geen euro meer betalen voor hun zuivel, maar hun biertje in de kroeg, ach dat is niet erg, dat mag vrachten kosten. Wacht maar tot er geen zuivel meer te krijgen is in dit land omdat men de boeren wegpest die zorgen voor onze levensonderhoud , dan zijn zij die fanaten de eerste die staan te janken want ze kunnen niets meer krijgen. Ik zou het advies geven; ga eens werken en vooral bij de boer, dan kun je zien dat het bloed zweet en tranen is om een bedrijf op een waardige manier te runnen. Misschien komt de wijsheid t.z.t bij die lui nog eens opdagen. Als ze goed gesetteld zijn schuiven ze meestal op naar rechts . Ik hoop dat er gerechtigheid komt, die de boer in zijn waarde laat.

 5. Rebecca de Boer zegt

  Bij den Eelder werken ze niet biologisch en ze bezitten geen weide
  melk logo.

  Als ik sommige clips op hun Facebook Page bekijk dan word ik er niet erg vrolijk van.

  De koeien komen nogal depressief en treurig over.

  Het draait natuurlijk om efficiënte bedrijfsvoering en productie.

  Gelukkig is er bij de AH, Jumbo etc. genoeg keuze aan biologische melk en andere biologische zuivelproducten.

  De keuze is dan ongetwijfeld snel gemaakt.

 6. Henk Vink zegt

  Veel van bovengenoemde reacties zijn feitelijk en hoewel ik het ook liever anders zie, kan ik me voorstellen dat het voor de boer niet altijd even gemakkelijk is om alles zo natuurlijk mogelijk te houden en toch een inkomen te hebben. Vroeger was het boeren”bedrijf” heel anders en hoefden er niet miljoenen monden gevoed te worden. Maar goed, meer welzijn voor de dieren (in het algemeen) is wel fijn (of een vereiste).
  Tenslotte @ Rebecca : “de koeien komen nogal depressief en treurig over” is een subjectieve beoordeling en veel gemaakt door mensen. En niet alleen bij dieren, maar ook bij medemensen. Denk aan opmerkingen als:”Wat kijkt xx altijd treurig” of “waarom kijk je zo nors”. Een mens kijkt ! Jij vult in of dat treurig of nors of ….. is !

 7. Betty zegt

  Ik vind dat kalfjes bij de moeder horen te zijn , zodat ze moedermelk kunnen drinken. Dit ijsbeer voor de weerstand en voor het kalf en de moeder zelf.

  Niet echt diervriendelijke productie.

  Hopelijk verandering, anders koop ik het spul van jullie niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.