Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Magazines > 2014 > Down to Earth 26 (dec 2014)

Down to Earth 26 (dec 2014)

Down to Earth #25 verschijnt op 19 december 2014. In dit nummer o.a: Wageningen Universiteit is trots op belangenverstrengeling – Heeft insecten eten de toekomst? – De Ceuvel: van scheepswerf tot circulaire broedplaats – De brede maatschappelijke stilte rond kernenergie – Wonen zonder aardgas kan makkelijk – Filosoof Jos de Mul: “We kunnen technologieën niet afwijzen omdat ze gevaarlijk zijn.” – Lars Moratis over de verraderlijke deeleconomie – De Activist: Groen boven asfalt – Colums van Bijlo en Slobbe, Recept, Lowtech en nog veel meer.

Download Down to Earth 26 (dec 2014)
(PDF)

Cover van Down to Earth 26 (dec 2014)
Landbouw & voedsel

Wageningen: trots op belangenverstrengeling

De tijd dat wetenschappers in een ivoren toren werkten, is al lang voorbij: Wageningen Universiteit staat ‘midden in de samenleving’. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat een derde van het onderzoek op de universiteit door het bedrijfsleven wordt betaald. Over wetenschap met een dubbele pet.
Energie & klimaat, Alternatieve energie

Het aardgasvrije huis

Vergeet windmolens en kerncentrales. Aardgas besparen doe je thuis, op kantoor of in de fabriek waar je werkt. Meer dan de helft van ons aardgas wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. Daarom, in onze aardgasreeks: hoe maak je gebouwen aardgasvrij?
Interview

Lars Moratis: “De deeleconomie is niet vanzelf duurzaam”

De opkomst van de deeleconomie betekent niet per se dat we groener gaan leven en socialer met elkaar omgaan, zegt MVO-expert Lars Moratis. "Critici noemen het terecht een innovatie van het kapitalisme."
Columns, Thomas van Slobbe

Een slechtvalk

En het gekke was dat hier, pal onder de vogel, alles gewoon doorging. Geen moment. Geen verwondering. Geen ruimte.
Recept

Frittata met broccoli en doomsday eieren

Biologische eieren bevatten te veel dioxine... Een ‘vluchten-kan-niet-meer-gevoel’ bekroop onze columnist Michiel Bussink. "De levensvernietigende vervuiling is óveral, ook in mijn stukje kippenrenbodem." Daarom hier een recept voor frittata met broccoli en doomsday eieren.
Lowtech

Verwarm je huis (niet) met een theelichtje

Op een koude winterdag je huis verwarmen met theelichtjes. Het nieuwe lowtech verwarmingssysteem klinkt goedkoop en ideaal. Maar is dat het ook?
Columns, Bijlo

…een kogelvis

“U bent giftig toch?” “Heel giftig, maar niet giftig genoeg blijkbaar."
Vorige pagina
Milieudefensie

Down to Earth is het platform voor groene journalistiek en opinie. Een initiatief van Milieudefensie.

Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Christian Batist op De voor- en nadelen van: Perfect Earth
  • matty de vries op Bloemen zonder gif: Denise Collignon
  • Ingeborg Breuers op “Weg met het patentrecht op planten en zaden!”
  • Marjolein Tiemens op “Weg met het patentrecht op planten en zaden!”
  • lo op Tien lessen van Rosa Parks
  • Miki Notenboom op “Dít is het moment om shit te veranderen”
  • Anna Van Daele op “Dít is het moment om shit te veranderen”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Nieuwsbrief
  • Blijf op de hoogte
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons

We gebruiken diverse soorten cookies op deze website.

Bekijk welke cookies en zet ze aan of uit via de cookie-instellingen op deze site.

Met de hulp van  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

Wij gebruiken cookies zodat we ervoor kunnen zorgen dat de site goed voor je werkt en dat we je kunnen bieden wat je interessant vindt. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser, bijvoorbeeld zodat de website herkent wanneer je ons opnieuw bezoekt. Ook helpt het ons als redactie om te begrijpen wat je op onze website het meest waardeert.

Je kunt je cookiesettings aanpassen in de tabs aan de linkerzijde.

Noodzakelijke cookies

Zonder deze cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Cookies voor analytics

Op deze website gebruiken we Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden. We laten geen IP-adressen opslaan en hebben de gegevens zoveel mogelijk geanonimiseerd.

Dankzij deze gegevens kunnen we de website beter maken.

We kunnen geen cookies plaatsen. Zonder cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.