De lepelaar van de gelauwerde Foodiebag, bedoeld om in een restaurant aan je bord te schuiven als je graag de restjes mee naar huis wil nemen maar daar liever niet en plein public naar vraagt, werkt ook als handige sluitclip. Het zijn oude theelepels en vorkjes die kringloopwinkels anders, gezien het enorme aanbod, bij het oud ijzer keilen. Een set van vijf lepelaars kost 6,50. Het ontwerpbureau Verdraaid Goed werkt met reststromen, zoals resttextiel van meubelfabrikant Ahrendt (telefoonhoesjes) of misprinten of restkarton uit de verpakkingsindustrie (dossiermappen, Foodiebag) en oude reisinformatieborden van de NS (dienstblaadjes). Allemaal te bestellen via http://verdraaidgoed.nl.
Voordelen:
De lepelaars zijn mooi, allemaal anders en geven oud bestek een volgend leven. De inhoud van de open zakjes valt er niet meer tot vervelens toe uit en blijft langer goed. Ook voor de andere reststromen geldt: goed dat ze alsnog gebruikt worden.
Nadelen:
Sommige producten van Verdraaid Goed zijn zo mooi en sympathiek dat je dingen koopt die je niet nodig hebt. Lepelaars kun je eigenlijk best zelf maken. Een wasknijper werkt ook.
Geef een reactie