Een verhaal dat mensen helpt tot inkeer te komen, dat vertel je als milieubeweging niet met een woord als ‘ecoysteemdiensten’, vindt Michiel Bussink. “Een dodelijk woord voor de levende natuur.” Met heerlijk bietjesrecept.
Boekweit met rode bietjes à la risotto
*300 gram boekweit
*bouillon (of bouillonpoeder of -blokje)
*1 ui
*zonnebloemolie
*eetlepel dillezaadjes
*1 teen knoflook
*bietjes (2 grote of 3 kleinere)
*glas rode wijn
*100 gram verse geitenkaas of (vegan) hazelnoten
*olijfolie
*peper en zout
Rooster de boekweitkorrels een paar minuten in een scheut zonnebloemolie. Voeg dan 7 deciliter bouillon toe (al dan niet gemaakt met bouillonpoeder of blokje) en kook gaar in zo’n 25 minuten. Fruit de gesnipperde ui, bak de dillezaadjes en gesnipperde teen knoflook even mee en voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden bieten toe. Laat even bakken, doe dan een snuf zout en de wijn er bij en laat zo’n twintig minuten zachtjes stoven. Roer de gare bietjes door de gare boekweit en voeg vervolgens de geitenkaas of gehakte, even geroosterde hazelnoten en een scheut olijfolie toe. Warm even goed door en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra olijfolie.
Margje Vlasveld zegt
Dank voor dit mooi aangeklede recept, ik ga het vanavond eten hoop ik, daarvoor zou ik het liefst het recept doorsturen naar mijn man. Door middel van een knop onder elk bericht (delen via mail, twitter of whatsapp bijvoorbeeld) kunnen leuke berichten als deze gemakkelijk gedeeld en dus breder in de aandacht komen.
Fijn als jullie dat graan doen! Ik kan op die manier mijn patiënten ook op een leuke manier interesseren voor het Grote Verhaal
Aafke zegt
Ha Margje, goed idee. Tot die tijd kan je ook de link die bovenin de balk staat kopiëren en in een app of mailbericht plakken.
Zodoende is het ook interessant gebruik te blijven maken van andere sociale media en app programma’s, zoals bijvoorbeeld Signal.