Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Onderwerpen > Recept

Recept

Michiel Bussink schrijft over eten en drinken, land- & tuinbouw, cultuurhistorie en meer. Voor Down to Earth maakt hij elk nummer een recept. Geen gewone hoe-maak-ik-dit-gerecht-klaar lijstjes, maar recepten ingegeven door woede en frustratie (over de huidige politiek bijvoorbeeld) of - vaker - door liefde en passie. Passie voor ons dagelijks brood en de mens en natuur die daarvoor zorgen.

Recept

Hip-pittige snack van sojabonen

Uit solidariteit met de Nederlandse veestapel heeft Michiel Bussink zich aan de sojabonen gezet en na wat experimenteren is er – dankzij stevige smaakmakers - toch iets behoorlijk lekkers uitgerold: Hoe cool is dat?!
Recept

Lasagne van de bio-snob

Maakt het uit voor de smaak van de wijn hoe je omgaat met de aarde?
Recept

Koude bramensoep vanwege Fresco

Er zijn hardnekkige misvattingen over de biologische landbouw. Extreem bont maakte Louise Fresco het onlangs in een paar kranten.
Recept

Tuinboonsalade van Alma

Moestuinboeken waarin gekookt wordt zijn hip. Hoe moeten we dit duiden?
Recept

Brandnetelomelet (LEF-dieet)

Laatst was er een deskundige die zei dat een laag consumentenvertrouwen juist gezond is. Hij promootte het LEF-dieet®: “Vooral eten wat op Loop- En Fiets-afstand groeit.”
Recept

Kippenkringloop

Ook de kippen hebben recht op een lokale kringloop. Dat wil dan wel zeggen dat als de tijd van de kip eenmaal gekomen is, alles zo efficiënt en lokaal mogelijk van dat beest aan te wenden. Dus inclusief wat wel ‘de minder courante delen’ worden genoemd. Zoals de levers.
Recept

Blauwe bliksem

De Europese Unie is best OK. Zeker als je mee mag op persreis naar Italië, om daar in een elektrische jeep rond te rijden in een paradijselijke wijngaard, de eerste ‘als klimaatneutraal gecertificeerde ter wereld.’ Tussendoor keuvelend met aardige journalisten uit andere EU-landen, en uiteraard uitbundig proevend van Italiaanse top-olijfolie, -wijn, -kaas en -pasta.
Recept

Gerookte pompoen

Hoi, hoi, de kachel mag weer aan. Op de stoffige, droge warmte van de CV-radiatoren verheug je je niet. Wel op de behaaglijke comfortabele van de speksteenkachel. Gevoed met eigenhandig gewonnen hout uit het bos, zodat we op de klimaatvriendelijke weg zijn.
Recept

Andijviepaprikasalade met walnotenolie

Voor negenhonderd euro per dag ben ik in te huren. Daarvoor geef ik u de ultieme voorspellingen op gebied van food, food-sales, food-inspirations, corporate-food-opportunities, food-market-shares en andere bake-off-air-products. Ik ben namelijk food-trendwatcher geworden.
Recept

Aarbeienkarnemelkmilkshake

Een biologische koeienvlaai is veel smakelijker dan de stront van een gangbare koe. Dat ontdekte een Zwiters-Wageningse onderzoeksmevrouw met de bijpassende voornaam Flavia. Na lezing van haar achternaam beland je overigens in de totaal andere sferen van de ontplofte kerncentrale in Japan: die luidt Geiger.
  • Vorige pagina
  • 1
  • …
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Volgende pagina
Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Rob Dikkers op Op Achterhoekse akkers keert de natuur terug
  • Marijke Kortekaas op Inheemse toppers voor in de tuin
  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 52 april 2019

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons