Reacties

 1. Daniëlle zegt

  Wat een mooi, triest en gelijk hoopvol artikel. Ik heb het met plezier gelezen. Het klinkt alsof Colombia op de goede weg is. Het doet mij denken aan ‘Het amazone-dagboek’, dat ik in de vakantie las. Dat speelt in wel Peru en het gaat vooral over paranoten en een stuwdam, maar is ongeveer hetzelfde verhaal. Paranoten groeien sowieso alleen in het oerwoud en worden door boerenfamilies ‘geraapt’, een heel boeiend proces. Een van de vele redenen waarom het regenwoud beschermd moet worden (liefst uitbreiden zelfs).

 2. Guido Nafzger zegt

  Ik lees weer een mooi verhaal dat hoop biedt aan vele arme mensen.
  Het principe van herbebossing is mij bekend van Willie Smits van Masarang. Hij heeft het voor elkaar gekregen om op Borneo, dood land, vanwege de palmboom plantages voor de palmolie, weer tot leven te brengen met vele soorten zaden die hij had verzameld.
  Het klimaat herstelde zich weer. Hij doet ook heel veel aan de opvang en begeleiding terug naar de natuur van orang oetans. Zijn presentaties zijn overweldigend.
  Wat een passie. Hij toont aan dat het werkt en kan. Nu de staatshoofden nog. Hij is continu on tour naar deze personen. Nogmaals mooi verhaal. Mijn zoon is er al paar maal geweest. In de buurt van Jericho.

 3. Daniëlle Westra zegt

  Wat een mooi en hoopvol verhaal. Akkerbouwers buiten het Amazonegebied zouden er ook nog een voorbeeld aan kunnen nemen.
  Een paar week geleden las ik “Het Amazone-dagboek” en hoewel dat gaat over in het wild groeiende paranootbomen en er een compleet andere rol voor de kerk is weggelegd, is de sfeer en informatie toch vergelijkbaar.
  Bedankt! Met plezier gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.