Reacties

  1. Kees Tinga zegt

    Interessant, die bespiegelingen over onze vlees- en melkcomsumptie. Prettige bevestiging voor wie al heel lang kritisch is. Maar waar ik in de praktijk mee zit, is dat ik bij Albert Heijn bijna geen vleesvervangers kan krijgen – en wat er verkrijgbaar is, komt van Tivall, een Israelische foodgigant die (net als Albert Heijn zelf) weigert informatie te geven over de mogelijkheid van besmette productie (in de door Israel bezette gebieden).

  2. Carien zegt

    Hm, ik was altijd wel tevreden met de Tivall spekjes en grillstukjes, maar wil uiteraard nu graag de precieze herkomst weten.
    Kees, ik kom zelden bij AH, maar je kunt daar misschien wel producten van de Vegetarische Slager kopen? (aanbevolen: de bacon en de lupinekroketten. Helaas wel allemaal bevroren, net als de nieuwe serie vleesvervangers van de Aldi).
    Jumbo heeft veel vleesvervangers, ook de Vegetarische Slager.
    En verder kun je heerlijk koken met seitan, tofu en tempeh: uit Aziatische supermarkt of van de natuurvoedingswinkel.

  3. jan zegt

    Sorry Kees, maar kijk je dan wel goed, want bij de wat grotere AH,s liggen toch al gauw 15 tot 30 soorten vleesvervangers van verschillende fabrikanten, ook vegan vleesvervangers.
    Er bestaat ook een EKO-Plaza met zeer veel vleesvervangers en ook visvervangers.

  4. Monique Engels zegt

    In het stuk van Wendy Koops over minder vlees op je bord, staat dat men pas in 2006 zich een beetje bewust werd van de impact van vleesconsumptie op natuur en milieu.
    Ik kan mij herinneren dat in de tijd, dat ik in Wageningen studeerde(1972) , bij ons de slogan ” Mag het een onsje minder zijn, mevrouw? ” circuleerde.
    Ook toen was in de milieubewuste hoek het kwartje al gevallen. En deze slogan kwam volgens mij niet van de Bond van Vegetariërs.
    Het onsje minder is alleen maar een onsje meer en meer geworden.

  5. keymans zegt

    interesant dat vlees ook milieu vervuilend zyn
    ik ben vegetarier
    het is goedkoop en gezond
    dank voor het artikel vlees=milieu vervuiler ( myn eigen zicht)

  6. Henri Schönbeck zegt

    Er wordt gezegd dat 75% van de vleesproductie in NL voor de export is. Al die campagnes hier in NL kunnen dus maximaal 25% vermindering geven. Maar ik vrees dat het deel wat wij minder vlees gaan eten gewoon geëxporteerd wordt, (nieuwe markten). Ook al eten we hier minder vlees (wat op zich goed is) zal de productie in NL met alle gevolgen van milieuvervuiling en dierenwelzijnsproblemen niet of nauwelijks verminderen. Campagnes gericht op het publiek zoals Wakker Dier doet zal dus weinig verschil maken voor het totaal. Beter is een drastisch ander landbouwbeleid van de overheid. Maar ja, een campagne voor minder export zul je er hier in NL nooit door krijgen.

Trackbacks

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.