• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Consument > De voor- en nadelen van Gekke Groente-soep

De voor- en nadelen van Gekke Groente-soep

Wendy Koops | 12 februari 2014 |

Kromkommer gaat in soep. En zoekt daarvoor Gekke Groente Helden. Een crowdfundingactie voor iedereen die iets wil doen tegen verspilling van prima voedsel.

Kromkommer - soep van gekke groente

U kent ze vast al, de meiden van Kromkommer. Ze zetten zich in om ‘gekke groenten’ te redden van de afvalbak. Puur en alleen vanwege hun afwijkende uiterlijk haalt 5 tot 10 procent de voedselketen namelijk niet. Kromkommer zet zich op allerlei manieren in om die producten weer in de keten te krijgen, onder andere met een eigen soeplijn. Daarvoor werken ze samen met De kleinste soepfabriek. Eén soep is al geperfectioneerd, maar er zijn plannen voor meer. Om dat te financieren is er een crowdfundingactie gestart. Gekke Groente Helden krijgen voor hun donatie iets terug: een dagje dumpster diven, lunch, bezoek aan de fabriek en ga zo maar door. Ga naar www.kromkommer.com/crowdfunding, de actie loopt tot en met 14 maart.

Voordelen:

Prima producten worden gered van vernietiging, je draagt je steentje bij aan de doelstelling van de Nederlandse regering: 20 procent minder voedselverspilling in 2015 vergeleken met 2009.

Nadelen:

Jammer als je niet van soep houdt.

 

Kom op de mailinglijst

Schrijf je in voor de D2E nieuwsbrief

Categorie: Consument Tags: voedselverspilling

Wendy Koops

Wendy Koops

Wendy Koops is journalist

  • Volg Wendy Koops op Twitter @KoopsWendy
  • Alle artikelen van Wendy Koops op Down To Earth Magazine

Gerelateerde berichten

In actie

In actie als vrijwilliger voor Milieudefensie: Marcia Narain

Marcia Narain natuurlijk kookt regelmatig voor de m­­edewerkers op het Milieudefensie-kantoor, onder het motto: weg met voedselverspilling.
Beter boeren, Landbouw & voedsel

Het ei van Maurits

In gesprek met Maurits Groen, oprichter van de klimaatneutrale kippenboerderij Kipster. Hij wil met zijn eieren niet alleen het agrarische systeem omvormen: hij wil dat de markt echt anders gaat werken.
Consument

Ongegeneerd groen wassen

Je kleren wassen kan best een aanslag zijn op het klimaat en milieu. Wat is de meest duurzame manier om dat te doen?
Consument

Energie krijgen of energie vreten?

Hoe duurzaam is sporten eigenlijk, vreet het energie of krijg je er juist energie van? Hilde Wijnen zocht het uit.

Footer

Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Rob Dikkers op Op Achterhoekse akkers keert de natuur terug
  • Marijke Kortekaas op Inheemse toppers voor in de tuin
  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”

Lees ons papieren magazine

Lees Down to Earth 91

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons