Reacties

  1. Rijkert Knoppers zegt

    Lees mijn boek “De Siddermens, ons lichaam als energiebron” met tal van ideeën om zelf energie op te wekken, niet alleen met een trapfiets, maar ook met de warmte van je lichaam of bijvoorbeeld door je vingers te bewegen. Uitg. Techwatch.

  2. Teun zegt

    Mensen die 1 of meerdere dagen per week thuiswerken hebben de neiging verder van hun werk af te gaan wonen. Op de dagen dat ze wel naar kantoor gaan ze weer meer woon-werkverkeer afstand afleggen. Een gedeelte van de milieuwinst verdwijnt dan weer.

    Onder het kopje electriciteit wordt gesteld dat mensen meer stroom thuis gebruiken. Wat veel meer energie door thuiswerken kost is verwarming van grote (oude) energie-onzuinige huizen waarin mensen thuiswerken. In energiezuinige kantoren kan je warmte veel beter delen. Een gedeelte van de milieuwinst verdwijnt dan weer.

    • Mark zegt

      `Mensen die 1 of meerdere dagen per week thuiswerken hebben de neiging verder van hun werk af te gaan wonen. Op de dagen dat ze wel naar kantoor gaan ze weer meer woon-werkverkeer afstand afleggen. Een gedeelte van de milieuwinst verdwijnt dan weer.`

      Dat herken ik toch echt niet. Wat is je bron?
      Misschien moet je het omdraaien: mensen accepteren werk dat verder van huis is, als ze ook enkele dagen thuis kunnen werken. Met als extreem uiterste: mensen die volledig thuis of op een locatie naar keuze werken, en opdrachten wereldwijd aannemen :).

      Wat ik trouwens kan onderschrijven over persoonlijke verzorging: douchegel is een volledig overbodig product! Iedereen kan daar van de ene op de andere dag gewoon mee stoppen. Shampoo is wat lastiger, maar ook die gebruik ik inmiddels niet meer.

      • Teun zegt

        Beste Mark, google Brever wet op Wikipedia. Mensen willen altijd gemiddeld 70 tot 90 minuten per dag reizen en in beweging blijven, met bijbehorende uitstoot. De acceptatie van verder gelegen werk of het verder van werk gaan wonen kan beide.

  3. Rien Mertens zegt

    zittend elektriciteit opwekken, daarvoor is geen batterij nodig. Al ruim 10 jaar geleden zijn die door diverse studenten en een bedrijf gebouwd, je levert de energie direct terug aan het net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.