Reacties

  1. Gerard Deijk zegt

    Bramenjam en -saus maken. I.p.v. dure weckpotten gebruik ik ‘weggooi’ glazen jam, conserven en jampotten met ‘klik’ deksel.

    Twee delen bramen nacht in één deel gelei suiker zetten. Citroensap toevoegen, 4 minuten doorkoken en de vooraf in de vaatwasser gereinigde en opnieuw warm gemaakte potten tot ‘over’ de rand vullen. Deksel direct na het vullen erop draaien. Na een half uur de deksel op ‘klik’ controleren, de potten afspoelen, daarna de potten op z’n kop zetten en verder laten afkoelen. Tip Spaar wat extra (onbeschadigde) dekseltjes.
    Uiteraard gebruik ik deze methode ook voor andere vruchten

  2. Anne Gentenaar zegt

    We hebben door de jaren heen heel veel ijs bakjes gespaart en een giga (zuinige) vriezer.
    Dus voor ons is een grote pan fruit compote maken (ook voor appel, pruimen of een combinatie hiervan)
    af laten koelen, in bakjes doen en invriezen. Vorig jaar was een heel goed appel jaar en we hebben nog steeds compote over, gelukkig maar want dit jaar viel tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.