Reacties

 1. Annet de Graaf zegt

  Helemaal eens met de laatste alinea: we moeten niet anders, maar minder. Heel veel minder.
  Ik heb om die reden dan ook geen mobiele telefoon (en dat is lastiger voor anderen die vinden dat ik overal bereikbaar zou moeten zijn dan voor mijzelf), geen laptop, geen auto, geen elektrische fiets.
  Altijd op een gewone fiets naar mijn werk gegaan (20 km vv) en nu op mijn 66ste ben ik nog steeds zo fit als een hoentje.
  En wil ik wat verder weg dan pak ik het OV.

 2. Werner von Scheibler zegt

  Interessant artikel in Down to Earth 68 van Sarah Haaij over geplande lithium mijn in Portugal. Als exploratiegeoloog en milieukundige heb ik vele dossiers van mijnrampen. Ook in Europa zijn begin deze eeuw tailings dams doorgebroken (gebeurt bijna bij alle mijnen..) met enorme schade bij de Donana rivier in Spanje en de Tisza rivier in Hongarije. Dat zal in Portugal niet anders zijn. Ik heb in 2018 nog een promotievoorstel ingediend bij NWO-WOTRO met professoren handelsrecht, geologie en mijnbouwkunde, dat Europa betere regels moet opstellen voor de import van ertsen uit andere landen. Echter de financiering van dat onderzoek is vooral door bedrijven en dus is het voorstel niet gefinancierd. Goed dat Milieudefensie aandacht blijft schenken aan deze belangrijke onderwerpen. Volhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.