
Kruidkoek:
- 300 g bloem
- 200 g bruine basterdsuiker
- 2½ tl bakpoeder
- 3 el koekkruiden
- ½ tl zout
- 250 ml karnemelk
- boter
Roer bloem, basterdsuiker, bakpoeder, koekkruiden en het zout in een kom. Meng er karnemelk door. Bekleed een cakevorm met ecologisch bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak 65 tot 85 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de koek gaar is.
Appel-perencompote:
- Ongeveer 500 g (zure) appels en 500 g stevige peren
- 100 g suiker
- sap van een halve citroen
Doe de geschilde en in stukjes gesneden appels en peren met suiker, citroensap en een scheutje water in een pan. Breng aan de kook en laat zo’n vijf minuten zachtjes koken, tot het fruit zachter is geworden, maar nog wel bite heeft. Schep het fruit met een schuimspaan uit het kookvocht, laat dat op een hoog vuur wat indikken en giet vervolgens over de appels en peren. Serveer de compote met in blokjes gesneden kruidkoek.
Recente reacties