
Voor ongeveer zes personen.
Ingrediënten
• 375-500 gr. sperziebonen (vers of uit de diepvries), afgehaald en gehalveerd
• 2-3 paprika’s (mix van kleuren)
• 250 gr. champignons
• 2 uien
• 3 teentjes knoflook
• 1 stuk gember (ca. 1 duimgrootte)
• 1 rode peper
• 1 blik kokosmelk (400 g)
• 1 blik kikkererwten (400 g)
• 1/2 groentebouillonblokje, opgelost in 125 ml water
• 25 g maïzena (ca. 1,5 eetlepel)
• eetlepel kerriepoeder
• 2 theelepels paprikapoeder
• 2 theelepels gemalen komijnzaad
• 2 theelepels gemalen kurkuma
• 2 theelepels gemalen koriander
• een paar takjes verse koriander
• zout en peper
• (olijf)olie
• 125 gr. cashewnoten
• ketjap en sambal naar smaak
• 375-500 gr. zilvervliesrijst
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de sperziebonen af en snijd ze in tweeën. Kook ze 3 minuten, giet af en spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in stukjes, de champignons in vieren. Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit een ruime hoeveelheid (olijf)olie in een grote pan. Fruit de ui, rode peper en gember 5 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Roer kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma, komijn en koriander erdoor en bak kort mee. Voeg de champignons, paprika en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Voeg de sperziebonen en de uitgelekte kikkererwten toe. Giet de kokosmelk en de groentebouillon in de pan. Laat 10-15 minuten zachtjes koken. Meng 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water, voeg dit toe aan de saus en roer goed door tot die dikker wordt.
Serveer de rijst met de groentencurry, garneer met cashewnoten, verse koriander en eventueel wat sambal en ketjap.

Recente reacties