Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Recept > Recept: Kikcurry met groenten

Recept: Kikcurry met groenten

Michiel Bussink | 15 april 2025 |

Voor ongeveer zes personen.

Ingrediënten

• 375-500 gr. sperziebonen (vers of uit de diepvries), afgehaald en gehalveerd
• 2-3 paprika’s (mix van kleuren)
• 250 gr. champignons
• 2 uien
• 3 teentjes knoflook
• 1 stuk gember (ca. 1 duimgrootte)
• 1 rode peper
• 1 blik kokosmelk (400 g)
• 1 blik kikkererwten (400 g)
• 1/2 groentebouillonblokje, opgelost in 125 ml water
• 25 g maïzena (ca. 1,5 eetlepel)
• eetlepel kerriepoeder
• 2 theelepels paprikapoeder
• 2 theelepels gemalen komijnzaad
• 2 theelepels gemalen kurkuma
• 2 theelepels gemalen koriander
• een paar takjes verse koriander
• zout en peper
• (olijf)olie
• 125 gr. cashewnoten
• ketjap en sambal naar smaak
• 375-500 gr. zilvervliesrijst

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de sperziebonen af en snijd ze in tweeën. Kook ze 3 minuten, giet af en spoel af met koud water. Snijd de paprika’s in stukjes, de champignons in vieren. Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit een ruime hoeveelheid (olijf)olie in een grote pan. Fruit de ui, rode peper en gember 5 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Roer kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma, komijn en koriander erdoor en bak kort mee. Voeg de champignons, paprika en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Voeg de sperziebonen en de uitgelekte kikkererwten toe. Giet de kokosmelk en de groentebouillon in de pan. Laat 10-15 minuten zachtjes koken. Meng 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water, voeg dit toe aan de saus en roer goed door tot die dikker wordt.

Serveer de rijst met de groentencurry, garneer met cashewnoten, verse koriander en eventueel wat sambal en ketjap.

Kom op de mailinglijst

Schrijf je in voor de D2E nieuwsbrief

Categorie: Recept Tags: Vega recept, Vegetarische curry, vega curry, kikkererwten curry Verschenen in: Down to Earth 88

Michiel Bussink

Michiel Bussink

Michiel Bussink verbouwt eten, geeft workshops over eten en schrijft over eten. Onder andere in zijn boeken 'Lekker Landschap', 'Ik eet dus ik ben' en 'Smaakboek Achterhoeks fruit.

  • Website van Michiel Bussinkmichielbussink.nl
  • Alle artikelen van Michiel Bussink op Down To Earth Magazine

Gerelateerde berichten

Recept

Zoete kastanjeberg, indachtig toekomstige generaties

We waden als mensheid rond in een poel van pijnlijke puinhopen, maar de moed verliezen kan niet. Dus maakt Michiel Bussink een feestelijk nagerecht voor zijn geliefden.
post_id is leeg:

Recept, Samen eten

Recept voor 150 liter Sering-soep

Of je nou 60 liter soep wil koken, of 150 liter om uit te delen tijdens de A12-blokkade van XR, de Sering-koks draaien er hun hand niet voor om. Dit is hun basissoep.
Recept

Oliebollentraditie

De conservatief in Michiel Bussink koestert het wintergebak dat zich al zo'n 5 eeuwen in de Lage Landen heeft bewezen: oliebollen.
Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”
  • Loek Beukman op Kaas zonder koe
  • Ad op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons