Reacties

  1. Jochem Kühnen zegt

    Goed dat hier een rapport over is verschenen, maar wat mis ik toch weer de invloed van de vee-industrie! Er wordt welgeteld één wordt aan gewijd en dat is ‘rundvlees’. Maar waar zo veel aandacht is voor palmolie zou minstens evenveel aandacht moeten zijn voor de productie van veevoer (vooral de eveneens met één woord genoemde ‘soja’). Is het veevoer niet de reden waarom Europa twee keer zo veel ontbossing veroorzaakt als China en Japan bij elkaar? We hebben hier immers een énorme vee-industrie. In Nederland alleen al wordt een enorme hoeveelheid soja geïmporteerd om als veevoer dienst te doen.
    Het is niet voor niets dat in het onderzoek van Ecolife dat in Down to Earth 24 staat stelt dat voor een halvering van de Nederlandse ecologische voetafdruk minimaal drie dagen per week geen dierlijke producten genuttigd zouden moeten worden.

    Ik zou iedereen ook willen aanraden de net verschenen film Cowspiracy: the Sustainability Secret te kijken. Legt de vinger zeer goed op de zere plek waar helaas nog maar weinig natuur,- en milieuorganisaties zich aan durven te wagen…
    http://www.cowspiracy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.