Reacties

 1. Stg. Natuurwetmoeders zegt

  Is het mogelijk om vanuit de bevolking, vooral van de rijke landen, druk uit te oefenen op verspilling van electriciteit en gas?
  We hoeven natuurlijk niet direct met een oliepitje te gaan zitten zoals in de oorlog 1940-45, maar bewust beperking en bezuiniging van gebruik van gas en licht en benzine zou geen overbodige luxe zijn. De laatste 50 jaar zijn er zoveel elektrische apparaten als afwasmachines, magnetrons, toasters, enz. ontwikkeld voor het gemak van de mens en de industrie. Zodra een rij-examen wordt behaald op 18 jarige leeftijd, moet er al een auto komen. Als jongelui op kamers gaan wonen moet de hele inrichting gelijk ingericht worden met de nieuwste snufjes voor het gemak en de lekkerigheid. Kijk eens naar al die reclame verlichting!! Vooral voor feestdagen..!! Een zelf bewust gedoceerd gebruik van gas, licht, water, benzine en ook bv. (alcoholische) dranken zou door de hele bevolking van de aarde in acht genomen moeten worden. Dat komt ook de gezondheid ten goede! Hier is niks mis mee!!!

 2. Ger Duut zegt

  Ik ben met een team van vrijwilligers bezig met het voorbereiden van een groot bos in Africa en kan daarbij hulp gebruiken tav CCOP21 / “Parijs” en zou graag 1 of meer mensen in het project vanuit Milieudefensie die hun aspect invullen / bewaken.
  Ik heb best ideeen in deze (I kom zelf uit de milieusector) maar ik coordineer momenteel het hele project en wil dus graag specifieke ondersteuning tav voedsel , energie , subsidies/CO2 gelden en milieu .

 3. roland zegt

  “Daarnaast wordt alle klimaatwinst die er wereldwijd geboekt wordt dankzij duurzame energie-investeringen, ruimschoots teniet gedaan door de groei van het vliegverkeer”
  Rake formulering en met de lage olieprijs floreert de luchtvaart beter dan ooit. De gevolgen van de crisis zijn daar meer dan ingehaald met prettige forse groeicijfers. Schiphol roept voor een forse uitbreiding en natuurlijk ook voor afgezwakte milieueisen. Hoezo klimaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.