Reacties

 1. Dit vraagt om actie !!!
  De politiek MOET hiermee aan de slag.
  Het is zo DOM om nu ergens rijk van te worden en
  planten, dieren, en uiteindelijk de mens zelf langzaam te laten uitsterven.
  Dat wil toch niemand ??

  • Tot mijn grote ontsteltenis is corruptie en belangen verstrengeling nog in de kinderschoenen en kan alles nog vele malen erger worden, zo ook de levende have op aarde kan hier inderdaad mee verdwijnen, dus een klimaat ramp zal er niet meer aan te pas komen.

  • Jawel dat is precies wat ze willen..zonder bijen volgt alles wat leeft..en dat weet elk beetje nadenkend mens..De natuur word verworpen door de chemische industrie..alles wat leeft zal sterven…welkom op een nieuwe aarde..woestijn en ellende…met een nwo..alleen die elite die zichzelf boven alles plaatsen vergeten wat…Hun zijn ook mens ..en afhankelijk van iets onmetelijk groots..Het zijn lage zielen die dit teweeg brengen die zeker gestraft worden..met een karma dat vol zit met enorme schulden zal t ze niet ontgaan..

 2. Volledig met Heiltje eens! En met Einstein ook; de onmetelijke domheid van de mens. Die zich nu nog uit lijkt te breiden met onmetelijke gierigheid. Hóe ‘Christelijk’ ben je om dat te kunnen negeren?!

 3. Datzelfde Imaclopride is ook de werkzame stof van vlooienmiddelen bij katten ben ik sinds kort achter. Toen ik in de gaten kreeg dat je dus bezig bent om een insecticide toe te dienen ben ik er meteen mee gestopt. Nu ik dit lees vraag ik me serieus af hoeveel huisdieren daar inmiddels niet aan zijn overleden. Twee van mijn vorige katten zijn doodgegaan aan kanker…

  • Vlooien zijn insecten. Stoffen die insecten doden heten insecticiden. Een anti-vlooienmiddel is dus per definitie een insecticide.

   Als je je katten geen insecticide wil toedienen, moet je ze binnen houden om te voorkomen dat ze vlooien oplopen. Of de beten voor lief nemen.

   Kan natuurlijk wel zijn dat er kat- en milieuvriendelijkere anti-vlooieninsecticiden bestaan, daar weet ik niet veel over. Maar dát je insecticiden gebruikt, ligt dus nogal voor de hand.

   • 2 theelepeltjes eucalyptus olie
    4 theelepeltjes ammoniak
    1/4 ltr. water
    goed schudden in een sprayfles of zo opbrengen.
    Het middel werkt direct, maar niet voor lang, maar de meeste aanwezige vlooien zijn dood.
    kwestie van elke dag behandelen, en het kost amper wat.

   • Dat ligt helemaal niet voor de hand. Er zijn genoeg natuurlijke producten.
    Het enige wat U hoeft tevdoen is Zich er in verdiepen. Kijk naar websites zoals: Is Bravecto veilig? Óf Back to nature.

 4. Controleer je onkruid bestrijdingsmiddelen ,inderdaad vlooien en teken banden ,poeder voor huis dieren .
  Zeg het voort ,eendracht geeft macht !
  We moeten ons verzetten tegen de monopolie positsie van de chemische en farmaceutische industrieën .
  Wij moeten iets doen !

  • Geachte heer Tennekes,

   Hoe kan de samenleving, onderzoekers met lef, zoals u, maar zeker ook alle onderzoekers die nog dagelijks worstelen met hun geweten en belangen, meer en beter ondersteunen?

   Ik besef al wel dat wanneer we alle mensen en dieren een goed leven gunnen dat ik het beste zoveel mogelijk of zelfs 100% biologisch kan eten en een politiek tegengeluid kan laten horen.

   Mijn stem gaat de volgende keer naar de politieke partij die in alle openheid en
   oprechtheid durft te luisteren naar de wijsheid en noodkreet van Dhr. Tennekes.

   Het is heel hard nodig om ook vanuit de politiek mens en dier en onze natuur te beschermen tegen deze gevaarlijke commerciële praktijken en bewustzijn te krijgen over tunnelvisies en hebzucht. We worden zo ook steeds zieker en raken steeds verder van de natuur af.

   Veel waardering voor Dhr. Tennekes lef om tegen alle zware tegenkrachten in ons te waarschuwen voor deze serieuze gezondheids- en natuurrisico’s.
   Heel veel dank hiervoor.

   • Geachte mevrouw Broks,

    Liesbeth Sluiter zond mij uw reactie op mijn interview in het Down2Earth magazine, waarvoor hartelijk dank. Ik heb sinds de publicatie van mijn boek in 2010 bijzonder plezierig samengewerkt met een fractiemedewerkster van de PvdD, Corinne Cornelisse. Zij stond bij de laatste verkiezingen voor het Europese parlement nummer 2 op de PvdD-lijst, en heeft het net niet gehaald gekozen te worden. Ik hoop dat ze bij de komende TK verkiezingen op een verkiesbare plaats komt te staan, en zou het toejuichen als zij veel voorkeurstemmen krijgt. Zij heeft samen met Esther Ouwehand veel in beweging gebracht en verdient ons vertrouwen.

    Met vriendelijke groet

    Dr. Ir. H. A. (Henk) Tennekes
    Consultant in Toxicology
    Experimental Toxicology Services (ETS) Nederland BV
    Frankensteeg 4
    7201KN Zutphen, The Netherlands
    Tel. +31 (0) 575 547717
    Mobiel: +31 (0) 6 2816 1078
    http://www.toxicology.nl
    http://www.disasterinthemaking.com
    http://www.farmlandbirds.net

 5. Aangezien de mens manipuleerbaar is pleit ik voor een test mbt ethiek: voor iemand een studie mag beginnen moet die getest worden op zijn of haar ethische inzichten en dan een eed af leggen, voor de studie begonnen wordt. Een eed afleggen zonder te weten wat ethiek is is waardeloos.

 6. De massa heeft de macht. Met velen kunnen we ons verzetten( wil de mens overleven.)
  Niet alleen tegen de neonico’s maar ook het TTIP verdrag wordt anders gewoon doorgedrukt door de politiek. Daarom vooral stemmen op de enige partij die iets heeft toe te voegen voor mens,dier en milieu.
  De economie is absoluut niet het belangrijkste.

 7. Dank voor dit interview met Henk Tennekes. Ik hoop dat bij steeds meer mensen de schellen van de ogen (en oren) vallen. En dat men beseft dat de een flink deel van de mensheid de economie heilig heeft verklaard, ten koste van de ecologie, en dus onze gezondheid en voortbestaan. Ons is dan mens , dier en plant. Ik zie gelukkig steeds meer mensen kiezen voor kleinschalig, menselijke maat, dingen in eigen hand nemen. (voedsel zelf verbouwen etc). Groot respect voor hr Tennekes om, tegen de stroom in, en ten kostte van persoonlijke vrijheid en middelen, pal te staan voor wat hij ontdekt heeft. Dank Henk, mede namens m’n / de bijen, andere insecten, de planten en de bodemdiertjes. Ook compliment aan de interviewster : heel duidelijk gemaakt wat nu precies het probleem is met deze giffen en het politieke gekonkel. Inderdaad : schrijf een brief naar het CDA/ VVD/ SGP met dit interview. En neem geen genoegen met iets als antwoord ” dat onderzoeken we nog” is namelijk synoniem voor ” we stellen een beslissing uit”…

 8. Laatste nieuws:
  (NATUUR)ORGANISATIE “IT FRYSKE GEA” bespuit de bermen van de Slachtedijk (FRL) met LANDBOUWGIF.
  Hier staat van alles dood te gaan en te verschrompelen, omdat deze “natuur”organisatie meent de brandnetels die sporadisch langs de dijk groeien te vergiftigen. En dat niet alleen! Groot hoefblad, look-zonder-look, havikskruid, om maar wat te noemen. Maar ook vlier, wilg, roos en bramen (waar van geplukt werd en gegeten) zijn kapotgespoten.
  Bijzondere planten leggen het loodje, waaronder drachtplanten waar honingbijen op vliegen!
  Ook is aan de slootkanten gespoten en zelfs IN het water. Dit is bij de wet verboden!

 9. Aan de wandel.
  We waren (2003) aan de wandel van Oldenzaal naar Venetie.
  On route naar |Heidelberg, troffen we al wandelende twee vrouwen. We geraakten in een gesprek over bijen. Beter: De vrouwen vertelden aan ons hun verhaal.
  Er was rondom Heidelberg sprake van bijensterfte. De oorzaak was (nog) niet bekend.
  De toonzetting van de vrouwen over het onderwerp stemde ons niet vrolijk. We werden wijzer over onderzoeksmethodes, belangen en vooral wat de gevolgen op termijn voor de mensheid zouden kunnen zijn.

  Een paar maanden later komen we bij toeval op een bijenmarkt in het Belgische Leuven.
  “Hoe stat het bij u met de bijen?”
  De man en vrouw kijken mij aan, kijken even in het rond, en vragen
  “Bent u op de hoogte?”
  “Ik weet dat er in Heidelberg sprake is van bijensterfte”.
  “Hier ook…”.
  “”In Heidelberg waren ze zoekende naar de oorzaak / oorzaken”.
  “Hier ook”.
  “Wilt u onze bijenhoning proeven?”
  “Graag… mmm werkelijk heerlijk!”

  Een paar jaar later verschijnt er in de Nederlandse krant een bericht over bijensterfte.

  Vandaag een artikel van Henk Tennekes gelezen over bijensterfte.
  Voor mij valt er een puzzle stukje op zijn plaats.
  |Tineke

 10. In mijn boek “Disaster in the Making” beschrijf ik de achteruitgang van de grutto in het Wormer- en Jisperveld, een veenweidegebied van ca. 2000 ha, liggend tussen Wormer, De Rijp, Purmerend en Wormerveer. Sinds 2008 worden verontreinigingen van het oppervlaktewater met bestrijdingsmiddelen ook gemeten in de Jispersluissloot door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Uit de bestrijdingsmiddelenatlas kon ik opmaken dat in 2011 en 2015 op dit meetpunt de norm voor het insecticide imidacloprid (8,3 nanogram per liter) meer dan vijf keer werd overschreden. Dat betekent dat imidacloprid een belangrijke en misschien wel doorslaggevende rol speelt bij het falend broedsucces van de grutto in het Wormer- en Jisperveld. Imidacloprid is in iedere hoeveelheid een dodelijk gif voor insecten, een drempelwaarde bestaat niet. Grutto kuikens zijn absoluut aangewezen op insecten.

 11. Vrijwel zeker veroorzaakt turbochemie nu de meeste ziekten aandoeningen.
  Zelfs wat onze (verre) voorouders in PURE vorm eeuwenlang gebruikten als zout, suiker, tabak en houtrook zijn er ook schadelijke stoffen door geworden.

  Veel van onze welvaart(sovervloed) en levensgemak betalen we me met gezondheid.

 12. Imkers en hun bijen hebben een signaalfunctie. Ze staan dicht bij het oorzaak=>gevolg effect.
  Tot nu toe ontbreekt een ferme houding van de Nederlandse imkerorganisaties als het gaat om neonics. Men is verwikkeld in een nietes welles discussie zonder resultaat.
  Helaas lijkt het erop dat de Nederlandse imkerij op de been moet worden gehouden met oxaalzuurbehandelingen en kunstmatig in leven houden van volken door bijvoeren met suikerstroop. Ook is de koningineteelt een voertuig om tot productieverhoging te komen.
  Of deze ingrepen de bijen in Nederland zullen helpen, ik hou mijn hart vast.
  Ook heb ik zelf in Frankrijk te maken met de gevolgen van de introductie van de Aziatische hoornaar die mijn bijenvolken daar heeft verwoest. De aardigheid om bijen te houden staat nu bij mij onder grote druk. Deus maximus in Minimus . Hoe lang nog ?

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *