Reacties

 1. M.dijkgraaf v der linden zegt

  Wat interessant om dit te lezen!mijn tuin is ook volledig gifvrij en heb veel planten die vanzelf opkomen .mijn moestuintje staat ook tussen allerlei planten en winterklaar maken? Wat ouderwets is dat ;maar buren harken al het blad weg uit hun tuin.ik spaar blad in de winter om het te gebruiken als bladmulch voor de moestuin(zandgrond) hoef weinig te gieten met droogte daardoor .veel geleerd van mijn jongste dochter vanwege haar studie (permacultuur en voedselbossen

 2. Tatanka zegt

  Tja ik had was besteld bij Blossombs zag er leuk uit die gekleurde balletjes en er kwam ook daadwerkelijk op lange stengels met gele en paarse bloemetjes maar geen 1 insect die er op afkwam zelfs de vlinders lieten ze links liggen of eigenlijk links staan, en daar betaal je 15 euro ik doe dit nooit meer. Gelukkig heb ik mijn tuin vol staan met planten en dat zit vol met wilde bijen en vlinders mirs het goed weer is dan he

 3. Jolande zegt

  Vlinderstruik, ooievaarsbek en campanula zijn hier de vlinder en insecten trekkers in de tuin. Deze vermeerderen zich hier voortdurend spontaan. De geraniums van het tuincentrum zijn insectloos en hebben enkel een decoratieve waarde.

 4. Original zegt

  Mooi artikel. Zo leer ik steeds weer meer bij. Bewustwording en omgeving.

  Het valt mij op dat in de gemeente waar ik woon (Tilburg) de aanplant exotisch genetisch gemanipuleerde struiken en bomen zijn. Het staat lelijk, steriel. Onnatuurlijk. Bedacht door iemand achter het bureau.
  Steeds denk ik dan weer, waarom niet gewoon heide, grove den, hulst of taxus. Let voor de grap op wanneer je het station uitloopt en zie hoe bomen en struiken een Ikea-functie hebben toebedeeld gekregen.

 5. Rika zegt

  Ik heb leeuwenbekjes gezaaid in een grote bloembak drie jaar geleden. Staat op mijn terras. Ze komen elk jaar opnieuw uit. Of het gezonde bloemen zijn voor beien weet ík niet maar beien en hommels kruipen er wel vrolijk in en uit en vinden ze duidelijk veel aantrekkelijker dan de zoetigheden die ik hier eet op nog geen meter van die bloembak vandaan.

 6. A zegt

  Mensen ga naar online bedrijf sprinkler voor biologische tuinplanten. Ik heb in mijn kleine stadstuin een tuiny forest, een takkenril, hoge wuivende grassen en ook nog plek om te zitten.
  Het is een feest om te zien hoeveel leven dit trekt.
  Al voor de 2e keer een duiven nest en voor het eerst pimpelmezen jongen.
  Het is zo leerzaam voor je ( klein) kinderen!

 7. I van Olden zegt

  Interessant stuk, maar ik had graag gezien dat er ook duidelijk werd verteld wat we dan precies allemaal ‘wel’ kunnen doen voor de bijen (behalve je onkruid laten groeien)

 8. carrijn johan zegt

  Dit artikel bewijst nogmaals hoe belangrijk sensibilisering is !! En hoe doe je dat best: door continue herhaling van bewustmakende informatie. Reclame werkt ook zo: herhaling !! Alle natuurverenigingen zouden dus best de nodige info, voor de gewone burger, constant moeten herhalen op alle mogelijke kanalen (dus niet in hun nieuwsbrieven). Ook de “tuinranger-actie” in Vlaanderen vind ik daarom een zeer mooi initiatief.

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.