Reacties

 1. Willem de Vries zegt

  Beste Freek,

  Je begint al met toe te geven dat je niet de aangewezen persoon bent om een boek van een politicus te recenseren. Mijn onmiddellijke vraag is dan: Waarom doe je het dan toch? Is er niemand anders die dat in plaats van jou kan doen? Wie heeft je hiertoe gedwongen?
  Dan ventileer je je overtuiging dat alles wat ze (politici) zeggen bedacht is door een hele batterij aan voorlichters en strategen. En dat geldt impliciet natuurlijk ook voor Jesse Klaver, want daar gaat dit artikel over!
  Je besluit je intro met het statement: dus zette ik mijn weerzin overboord.
  Wat jammer nou, een evident gebrek aan zelfkennis, want daar faal je totaal in – het verhaal dat volgt druipt van de weerzin en in de laatste alinea kots je het er helemaal uit.

  Ik constateer dat de beschrijving die je geeft meer over jezelf zegt dan over Jesse Klaver. En de teleurstelling waar je mee besluit niets meer is dan een bevestiging van je eigen diepgewortelde wantrouwen, zelfs tegen mensen die qua oriëntatie (groen en links) helemaal aan dezelfde zijde staan.
  Je haalt Jesse Klaver door het slijk en devalueert de nieuwe leider van Groen Links, waar vele aanhangers nieuwe hoop uit putten, tot een huichelachtige charlatan. Je bewijst hiermee onze zaak geen goede dienst, je had het beter niet kunnen doen. Maar dat wist je al voordat je er aan begon …

  • Freek Kallenberg zegt

   Beste Willem,

   Ik begrijp je reactie niet helemaal. Ik heb mijn weerzin overboord gezet omdat ik waardeer dat Klaver economisme op de politieke agenda zet. Ik was benieuwd naar zijn analyse. In de kwaliteit van die analyse ben ik teleurgesteld. Maar zo blijkt na lezing, dat was niet het doel van het boek. Dat vind ik jammer. Tegelijk schrijf ik dat ik zijn politieke programma prima is en wens hem zelfs veel succes daarmee. Dus om nu te zeggen dat ik hem door het slijk haal en tot huichelachtige charlatan devalueer…

 2. Studio zelfvoorziening zegt

  Gelijke kansen voor iedereen’ [1e tekstblokje] lijkt wat gedateerd:

  “Temeer daar een dergelijk basisinkomen voortvloeiend uit een (sociaal liberaal) basisbezit in het land van de gulden ’97 het niveau van een bijstandsinkomen, 2000 [plm. bruto], statistis wel haalt en gelijke kansen met zekere resultaten beloont.

  “Zogenaamd gelijke kansen te voorzien van zekere resultaten in de vorm van een basisinkomen voortvloeiend uit een basisbezit van natuurlijke en andere hulpbronnen. Te verdienen topinkomen niet meer dan bijvoorbeeld een vijfvoud (Aristoteles) ervan.

  uit Bloemlezing basisbezit:
  http://www.zelfvoorziening.nl/nieuwsbrief_41.html#blo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.