• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Recept > Recept van Buurtbuik: kruidkoek met appel-perencompote

Recept van Buurtbuik: kruidkoek met appel-perencompote

Michiel Bussink | 22 oktober 2025 |

Kruidkoek:

  • 300 g bloem
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 2½ tl bakpoeder
  • 3 el koekkruiden
  • ½ tl zout 
  • 250 ml karnemelk
  • boter

Roer bloem, basterdsuiker, bakpoeder, koekkruiden en het zout in een kom. Meng er karnemelk door. Bekleed een cakevorm met ecologisch bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak 65 tot 85 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de koek gaar is.

Appel-perencompote:

  • Ongeveer 500 g (zure) appels en 500 g stevige peren
  • 100 g suiker
  • sap van een halve citroen

Doe de geschilde en in stukjes gesneden appels en peren met suiker, citroensap en een scheutje water in een pan. Breng aan de kook en laat zo’n vijf minuten zachtjes koken, tot het fruit zachter is geworden, maar nog wel bite heeft. Schep het fruit met een schuimspaan uit het kookvocht, laat dat op een hoog vuur wat indikken en giet vervolgens over de appels en peren. Serveer de compote met in blokjes gesneden kruidkoek.

Kom op de mailinglijst

Schrijf je in voor de D2E nieuwsbrief

Categorie: Recept Tags: vegetarisch recept, Buurtbuik, Kruidkoek, compote Verschenen in: Down to Earth 91

Michiel Bussink

Michiel Bussink

Michiel Bussink verbouwt eten, geeft workshops over eten en schrijft over eten. Onder andere in zijn boeken 'Lekker Landschap', 'Ik eet dus ik ben' en 'Smaakboek Achterhoeks fruit.

  • Website van Michiel Bussinkmichielbussink.nl
  • Alle artikelen van Michiel Bussink op Down To Earth Magazine

Gerelateerde berichten

Recept

Gevulde pompoen, geoogst met paard en wagen

Michiel Bussink gaat als work-out het liefst hooi van het land halen, of pompoenen. Die kunnen daarna mooi de oven in.
post_id is leeg:

Recept

Toekomstige tuinbonen

Op Michiel Bussinks juniverjaardag staat er - als het even meezit - een recept met de eerste tuinbonen van het seizoen op tafel, zoals couscous met munt en tuinbonen.
Recept

Recept: soepburgers

Hoe maak je soepburgers? Geen echt recept dit keer, maar een richtlijn inclusief tips & tricks. Van Tres Hombres-kok Giulia Baccosi.

Footer

Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Rob Dikkers op Op Achterhoekse akkers keert de natuur terug
  • Marijke Kortekaas op Inheemse toppers voor in de tuin
  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”

Lees ons papieren magazine

Lees Down to Earth 91

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons