Michiel Bussink las het Deltaplan Biodiversiteitsherstel en was niet overtuigd. “Of eerlijk gezegd: het plan stelt geen ruk voor.” Dan maar een boerenkoolquiche.
Ingrediënten
- 1 grote ui of 2 kleine
- sambal
- 1 teen knoflook
- theelepel komijn
- paar boerenkoolstronken
- scheutje azijn
- eetlepel kappertjes
- handvol gepelde walnoten
- handvol gedroogde tomaten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 3 eieren
- 2 deciliter room
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C°. Ris de boerenkool van de nerven, was en snijd fijn. Fruit in een grote pan de gesnipperde ui, bak de sambal, komijn en knoflook even mee. Voeg de boerenkool toe, plus een scheutje azijn en laat de boerenkool slinken. Roer er peper en zout door. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar, rol ze uit tot een ronde lap en druk die in een ingevette quichevorm. Verdeel de boerenkool erover en daarover de kappertjes, walnoten en in stukjes gesneden gedroogde tomaat. Klop de eieren los met de room, giet dat over de boerenkool en zet zo’n veertig minuten in de hete oven.
Geef een reactie