Dag mensen, niet te veel online hangen dit weekend. Lekker naar buiten voor zo lang het nog kan. Hier is een weekupdate om je te helpen.
Donald Trump heeft een passend staatspark
Donald Trump heeft een staatspark, en wel hierom: omdat hij het land eigenlijk gekocht had om er een golfbaan aan te leggen, die niet door mocht gaan. Toen schonk hij de grond aan de staat New York voor een natuurpark, waarmee het een aftrekbare gift werd voor de belasting. Het park blijkt ondanks de enorme borden langs de snelweg verder best een teleurstelling, recreatiegewijs. Geen wandelpaden, geen picknicktafels, geen parkeergelegenheid. En nu is het dicht. Vanwege bezuinigingen. Dus overgroeid, met instortende gebouwen vol graffiti. Dat vond Trump een schande en toen wilde hij het terug, maar dat kreeg ‘ie niet. Ondanks dit alles staan er langs de snelweg nog steeds enorme borden die het geweldige park promoten.
Moet je al glimlachen? Fijne scherpe talkshowhost Rachel Maddow stuurde er een team heen. Video na de klik:
MNSBC – Donald J Trump State Park? Not exactly.
Meer bij Grist:
Grist – Donald J. Trump State Park is a real thing, and just as pathetic as its namesake
#Coalisamazing
Beste PR-mensen, marketeers en communicado’s die niet de bedenkers van de faalcampagne van het jaar willen zijn, let u even op. Hét voorbeeld van deze week: #coalisamazing. De Australian Minerals Council bedacht dat het wel een goed idee zou zijn om een campagne te beginnen om het imago van kolen wat te verbeteren. A) Niet doen. B) Zeker niet zo doen:
Iedereen op het internet verveelt zich genoeg om van deze PR-stunt iets creatiefs te maken. Dus dat gebeurde. Zoals de verzameling die de Huffington Post na deze klik geeft.
Huffington Post – #Coalisamazing: What the PR Fail Really Means
En uiteraard is er een prachtig tegenfilmpje. Die was trouwens vast een stuk gratisser dan die hierboven. Sorry, Australian Minerals Council, jullie weten niet hoe de wereld werkt. Op zo ontzettend veel manieren.
Sommige grappen
Soms moet je een grap misschien maar niet maken. Behalve dat het prima kan laten zien wat voor klootzak je eigenlijk bent. Dat is ongeveer wat je zou kunnen zeggen over het volgende foutje met een openstaande microfoon. De Australische Minister-president Tony Abbott en immigratieminister Peter Dutton wachtten op andere rondetafelgasten bij een debat over Syrische vluchtelingen. De gasten waren laat. “Die zitten op Cape York tijd”, noemde Abbott het. Dutton zei vervolgens dat het recente Pacific Islands Forum in Port Moresby ook niet volgens schema liep. “Tijd betekent niks wanneer, je weet wel, het water bijna aan je deur staat”, grapte hij, zo leek het. Pijnlijk, gezien dat in Port Moresby de eilandstaten er niet in slaagden Australië ervan te overtuigen om zich te richten op slechts 1,5 graad opwarming. Jeweetwel, zodat ze niet zouden verdrinken. En toch kwamen ze zelf te laat! Dat was blijkbaar enorm grappig. De verontwaardiging was groot. Ongeveer zo groot:
Maar de bewindslieden weigeren commentaar te leveren. Zei hij het echt? Hoor het zelf, na de klik.
The Guardian – Peter Dutton jokes with Tony Abbott about rising sea levels in Pacific nations
Vivienne Westwood in een tank
Geniet hier even van: in de strijd tegen fracking in Groot Brittannië, reed de 74-jarige ontwerpster Vivienne Westwood reed een stylish witte tank naar de woning van David Cameron. En dat ziet er dus zo uit. Dus nu wil jij dat ook. Gegarandeerd.
Bad ass portrettenserie
Niks mis met een flinke dosis vrouwen in ruige beroepen. Fotografe Julia Gunther, die al eerder andere alledaagse heldhaftige vrouwen portretteerde, stuitte op de Black Mamba’s, een anti-stroperij unit. Ongewapend patrouilleren de vrouwen wildparken, op zoek naar strikken en andere tekenen van stroperij. “Ik ben sterk. Ik ben een vrouw. En ik bijt als een mamba!” Toffe foto’s na de klik.
Huffington Post – Meet The Black Mambas, South Africa’s Majority-Female Anti-Poaching Unit
Vieze reuzenpadworst
Het nieuwste experiment in een poging Australische dwergbuidelmarters te redden van uitsterven: het uit helikopters rondstrooien van reuzenpadworsten met een smerig smaakje. Reuzenpadden zijn een invasieve soort in Australië, en de buidelmarters eten ze graag. Helaas hebben de padden een dodelijke gifklier. Daarom proberen onderzoekers de buidelratten nu te laten snappen dat ze de padden niet moeten eten. In gevangenschap lukte dat dankzij worst van gemalen pad waaraan een misselijkmakend goedje was toegevoegd. In de regio Kimberley gaat men dat nu in het groot proberen. Je moet wat.
The Guardian – Cane toad sausages on menu in attempt to save Kimberley’s northern quolls
Bonus: ambachtelijk haardhout
Terug naar een simpel, eerlijk leven, met het allerbeste Canadese artisanale aanmaakhout ($1000,- per bundel).
Geef een reactie