Reacties

 1. roland zegt

  @: “Die basisfeiten over klimaatverandering zijn tot een cijfer achter de komma bekend … In het ongunstigste scenario hebben we zes meter stijging in 2200”
  – De ongeloofwaardige schijnzekerheid van een cijfer achter de komma. Voor de te verwachten temperatuurstijging loopt de variatie van 1 tot 6 graden.

  • Han van de Wiel zegt

   @roland: daar heb je helemaal gelijk in; dat ‘cijfer achter de komma’ slaat nergens op. Eigenlijk wilde ik alleen laten zien wat we denken te weten over klimaatverandering en wat nog onbekend is.

 2. Peter zegt

  Zo lang nog niet bekend is of CO2 wel de veroorzaker is van klimaatverandering(en) kunnen we speculeren tot we een ons wegen maar dat is zeer onverstandig. Uit diverse ijskernmetingen is gebleken dat het CO2 gehalte in vroeger tijden veel hoger was(0,08%) en dat eerst de temperatuur stijgt en dat daarna pas het CO2 gehalte.
  Zolang we niet zonder minimaal 0,0175% CO2 kunnen(want dan is er geen leven op aarde meer mogelijk) denk ik dat we aan klimaatverandering helemaal niets kunnen doen omdat het al miljoenen jaren op aarde voorkomt. ijstijden zijn van alle tijden, natuurlijk krijgen we weer een ijstijd.
  Wat betreft alle rekenmodellen: dat zijn modellen die zijn opgesteld door de mens en die kunnen worden aangepast wat voor een bepaalde groep mensen dan weer erg veel geld oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.