Reacties

 1. Erwin Tielemans zegt

  een onmiddellijk oplossing voor ons klimaat is vier stappen:
  1. maak bossen van 3/4 van de landbouwgrond
  2. betaal de boeren om boswachter te zijn
  3. druk hiervoor geld bij zowel in $, € als Yuan. Hierdoor devalueert het geld niet echt want de evenwichten blijven
  4. leer de mensen dat veganistisch eten ook heel lekker kan zijn en vooral voedzaam is

  • Eric Ferguson zegt

   De urgentie van het klimaatprobleem en de noodzaak tot intens actievoeren betekent niet dat de wetten van de economie en de normale rechtsorde niet meer gelden.
   Jouw intenties zijn goed. Jouw voorstellen zijn hersenschimmen en onmogelijk uitvoerbaar. Alleen een harde dictatuur kan zo iets doorvoeren. Wil jij daarvoor pleiten?
   Ga praten met deskundigen, en ontwerp samen met hen en met hun kennis actiemethoden die WEL tot resultaat kunnen leiden.
   Wat je nu voorstelt is alleen contraproductief. Je brengt de hele klimaatbeweging in diskrediet en in de categorie van gevaarlijke gekken. Jouw voorstellen geven steun aan hard politie optreden tegen XR. Is dat jouw doel?

 2. Lourens zegt

  Is klimaatextremisme een religie?
  Vele voorspellingen (o.a. van IPCC) van de rampen die we zouden ondergaan zijn niet uitgekomen de laatste 50 jaar. Van een komende ijstijd tot globale oververhitting van deze planeet. Wat kan je nog geloven?

  Waarom vindt “iedereen” het nu goed dat onze natuur, onze landschappen volgezet worden met windmolens en zonnepanelen die desastreuze gevolgen zullen hebben voor mens en milieu? Een windmolen gaat 20 jaar mee een zonnepaneel 15 jaar en daarna zijn ze niet meer rendabel. De vervangingskosten zullen het veelvoudige zijn omdat er nu op gigantische schaal zeldzame ertsen worden gedolven voor deze “duurzame”??? Oplossingen. Plus de back-up van deze “duurzame” oplossingen moeten ook blijven bestaan en onderhouden worden. Kernenergie is nu de oplossing, maar wordt gemeden en kernfusie in de toekomst als echte duurzame oplossing. Waarom is er geen debat maar alleen een narratief met alleen maar doemscenario’s die nooit uitkomen (gelukkig maar).

  Ik ben 100% voor milieu, maar ook voor gezond verstand. Ben lid geweest van alle natuur Ngo’s, maar nu is de hel losgebarsten en is er geen 1 meer die nog staat waarvoor hij was opgericht, namelijk een schoon en gezond milieu of natuurbehoud. Bossen opstoken voor CO2 afname??? Ben ik nou gek of zijn jullie het?

  Van Erwin T mogen we allemaal de hongerdood sterven met zijn oplossing, is dat jullie bedoeling?
  En hoe wil hij veganistisch eten zonder boeren, biologische verantwoorde landbouw (helemaal voor) vergt wel meer landbouwgrond?
  Is China misschien een prettiger land voor hem waar alles wordt bepaald door een groepje machthebbers voor ons welzijn? Misschien is geboortebeperking wel een beter idee?

  • Lin zegt

   “Hij” wil niet zonder boeren maar 75 % minder. Dat kan makkelijk omdat dat percentage minstens geëxporteerd wordt. Iedereen die zich een beetje verdiept in deze materie weet dat. Nederland wordt gigantisch vervuild door onze boeren en dat is niet voor onze voeding maar puur ecenomisch. Dan heb ik het nog niet eens over het waterpeil wat constant te laag gehouden wordt met alle gevolgen van dien.

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.