Reacties

 1. Jos Thomassen zegt

  Een groot deel van het menselijke DNA is in kaart gebracht; -interacties tussen- organen kunnen op steeds natuurgetrouwere wijze worden nagebootst in modellen en zelfs voor een deel gekweekt uit menselijke stamcellen, van vele hartkwalen is de oorzaak bekend (levensstijl)…

  Kan de samenleving niet beter inzetten op preventie van aandoeningen en modellering van het menselijk lichaam dan doormodderen met dierproeven ?

  Want laten we eerlijk zijn; viviesectie is bijzonder onnauwkeurig en onvolledig. Anders was na ruim 2000 jaar dierproeven toch hopelijk wel duidelijk hoe menselijke en dierlijke lichamen functioneren -en van elkaar verschillen ?

  Ik vind het volkomen logisch dat sommige mensen bedreigingen gaan uiten; zij lezen het nieuws over tientallen honden die gemarteld gaan worden (of konijnen, of apen enzovoort enzovoort) maar zij hebben ook gelezen over het falen van viviesectie en de mogelijke alternatieven.

  Als je het bovenstaande dan koppelt aan berichten over -in dit geval farmaceutische- multinationals die over lijken gaan voor eigen financieel gewin en de vervlochtenheid van die industrie met de gezondheidzorg -en Universiteit Maastricht uiteraard ook- dan wordt het opofferen van 39 labradors wel een héél dubieuze zaak.

  Of gaat meneer Scherpbier nu beweren dat het onderzoek puur wetenschappelijk en menslievend is en dat Universiteit Maastricht er geen financieel voordeel uit haalt ? Dat is misschien nog wel het meest kwalijke van deze hele zaak; de gezondheid van mensen en het misbruik van dieren, samen in dienst van het kapitaal. Droevig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.