Reacties

 1. roland zegt

  @: “Voor bijna elk milieuprobleem is al een oplossing bedacht”
  Mooi voorbeeld van het heilig geloof in de techniek.

  @: “Waarom duurt de invoering van duurzame technologie vaak zo lang?”
  Geldt dat niet voor “niet” duurzame technologie? Indien de voordelen niet duidelijk zijn, kan het begrijpelijk enige tijd duren. Overigens kan het bij modieuze artikelen heel snel gaan, ondanks de prijs, een hype is heel vluchtig. Natuurlijk als je het oude product verbiedt, zoals bij de gloeilamp of goedkoper maakt, zoals de e-auto, gaat het best snel. Blijft de vraag of de e-auto voor die CO2 besparing al die subsidie waart is (de rekenkamer schatte die op 1000 euro per bespaarde ton, maar dat kreeg weinig aandacht).

  Door goedkopere kolen en stroom zie je in korte tijd dat gas gestookte WKK onrendabel wordt en een duidelijke verschuiving van gas naar kolen voor stroomproductie. De door de milieubeweging gesteunde afschaffing van de kolenheffing, helpt een handje. Dat gaat heel snel!

  Gebrek aan geld het makkelijk argument om in de subsidiepot te graaien.
  Textielververij is een mooi voorbeeld. Sterker vind ik de modieuze veroudering van spijkerbroeken, die voor de arbeiders stoflongen geeft te vergelijken met ondergrondse mijnarbeiders. Wie hoor je daar over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.