Down to Earth 91
Doe het lekker zelf
Ik fermenteer, dus ik besta
Doe-het-groener Hilde Wijnen wil haar groenten niet meer laten verpieteren. De oplossing: fermenteren tot kimchi, kefir of ouderwetse zuurkool.
Interview, Natuur
Rik van der Linden: “We kunnen leren over de rol die de eik vervult”
Rik van der Linden onderzoekt in zijn film Een gemeenschap van leven de rol van de eikenprocessierups en de eik.
Biodiversiteit, Uitgesproken
“Ook bacteriën hebben bescherming nodig”
Bioloog Kent Redford pleit voor natuurbescherming die ook bacteriën omvat. Ze vormen de basis van het leven op aarde, maar krijgen nauwelijks aandacht.
Samen eten
Gered van de afvalbak
Bij Buurtbuik in Utrecht wordt gekookt met eten dat gered is van de afvalbak. Michiel Bussink gaat op bezoek bij de hard werkende vrijwilligers.
Artikel, Leven
Essay: Duurzaam leven én een derde kind, is dat hypocriet?
Katja Keuchenius vraagt zich af: is haar keuze om een derde kind te krijgen hypocriet? Ze gaat op onderzoek uit in dit essay.
Boeken en films, Kalloe leest
Ruimtelijk inzicht
Van heldendaden tot kritiek op kolonisatie: Rakesh Kalloe bespreekt drie boeken die tonen hoe we naar de ruimte en de mensheid kijken.
Schot
Schot: klimaatcrisis?
Strip van Schot: de klimaatcrisis is de 'elephant in the room'.
Recept
Recept van Buurtbuik: kruidkoek met appel-perencompote
Recept van Buurtbuik: kruidkoek met appel-perencompote.



Recente reacties