Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Magazines > 2017 > — Down to Earth 40 (april 2017)

— Down to Earth 40 (april 2017)

In dit nummer: het begin van een serie onderzoeksartikelen naar LNG: gas als transitiebrandstof, de winnaars van de Goldman Environmental Award, waarom de mensenrechten voor natuurbeschermers zo slecht gewaarborgd zijn, breien voor Groningen Gasvrij, drie activisten die willen verduurzamen met algen, en nog veel meer.

Download — Down to Earth 40 (april 2017)
(PDF)

Cover van — Down to Earth 40 (april 2017)
De Activist

Groen innoveren met algen

Algen zijn de toekomst, als je sommige innovatieliefhebbers mag geloven. Tim van Koolwijk van Spireax teelt eetbare algen als vleesvervanger.
De Activist

Groen innoveren met algen

Algen zijn de toekomst, als je sommige innovatieliefhebbers mag geloven. Bertha Zijlstra sluit op haar biologische melkveehouderij de kringloop: van biogas naar algen-veevoer.
De Activist

Groen innoveren met algen

Algen zijn de toekomst, als je sommige innovatieliefhebbers mag geloven. Ontwerper Tjeerd Veenhoven wil algentextiel produceren met een veel lagere CO2-belasting.
Politiek, Water

Documerica: het verdwenen fotoproject over het Amerikaanse milieu

Jeanethe Falvey vond 22 duizend historische foto's van de Amerikaanse milieudienst EPA in een oude doos. Een prachtig document van de staat van het milieu ten tijde van de oprichting van de EPA. Falvey startte een nieuw fotoproject, maar politiek gekonkel deed haar de das om. Nu, met de nieuwe regering Trump, loopt de EPA zelf gevaar.
Consument

Shopupdate: groene tuinen, gorilla-chocola, bijvangstvis, babydraagdoeken en meer

  Chocola met een goede nasmaak De laatste berggorilla`s van de wereld leven in Oost Congo, in het Virunga National Park. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan, is cacao aangeplant aan de rand van het park. De biologische Virunga cacao voorziet de bewoners van een inkomen. Zo wordt houtkap […]
Green Evelien

Green Evelien: Minder is meer

Als iets onbruikbaar wordt, dan vervang je het, maar heb je dit überhaupt nog wel nodig? Green Evelien helpt je ontspullen.
Recensie

Recensie: Borealis zijn we samen

Thomas van Slobbe leest een kinderboek: Borealis. Met een moderne Ark van Noach, en een hoofdpersoon die liever niet was ingestapt.
Kijktips

Marijn Poels: waarom twijfel zaaien?

Marijn Poels reist door Duitsland en gaat op zoek naar de voors en tegens van ons klimaatbeleid. Maar is hij aan het eind van de film veel wijzer geworden?
Bijlo, Columns, Water

Bijlo belt over… loodvrij vissen

Vincent Bijlo leert iets bij over het verschil tussen afbreekbaar en degradeerbaar, en de voordelen van loodvrij vissen. "Dat is langzaam afbreken. Wij maken dat niet meer mee, maar het gebeurt wel. En zo helpen wij de Roer een handje en houden wij het vissen leuk."
Recept

Recept: rabarber tegen mentale vervuiling

De - fysieke en mentale - vervuiling van de smartphone, wat doe je eraan? Volgens Michiel Bussink: groenten verbouwen. Rabarber bijvoorbeeld.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende pagina
Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Alexa op Fluweelzachte muren zonder latex
  • Loek Beukman op Protesteren met een smiley
  • Ingrid Staal op Gek van insecten: Paul Beuk
  • Ronaldo op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”
  • Loek Beukman op “Het probleem ligt bij de machine”
  • Loek Beukman op Kaas zonder koe
  • Ad op “De tijd van het ecopopulisme is aangebroken”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Word abonnee
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons