Down To Earth Magazine

Milieu | Mensen | Meningen

Logo Down To Earth

Zoek op de site

  • Home
  • Onderwerpen
    • Uitgelicht
    • Energie & klimaat
    • Landbouw & voedsel
    • Mobiliteit
    • Bossen
    • Economie
    • Mensenrechten
  • Rubrieken
    • Interview
    • De Activist
    • Opinie
    • Boeken en films
    • Consument
    • Recept
    • Columns
  • Magazines
  • Nieuwsbrief
  • Over ons
Home > Magazines > 2013 > Down to Earth 16 (apr 2013)

Down to Earth 16 (apr 2013)

Natuurorganisaties over hun toekomst - Duurzaam in China - Louise Vet over de eeuw van de biologie - Aardbevingen door (schalie)gasboringen - Zon en wind in Palestina - Rob Hengeveld over noodzaak aanpak bevolkingsgroei - Recensies van 'Makers' en 'Dansen met gehoornde dames' - Consument over plof- en bofkippen - Recept voor gezonde frisdrank - Juridisch over Wobben - Lowtech over energie door zwaartekracht en columns van Vincent Bijlo en Thomas Slobbe.

Download Down to Earth 16 (apr 2013)
(PDF)

Cover van Down to Earth 16 (apr 2013)
Lowtech

Energieopslag door zwaartekracht

Het knelpunt voor verlichting op zonne-energie is de opslag: een batterij. Het kan ook op zwaartekracht. Zou dat in Nederland werken?
Doe het zelf

Breien

Breien is niet alleen iets voor de winter: van picknickkleed tot opbergmand.
De Activist

Marc Büchner

Paardenvlees in de gehaktballetjes van IKEA of de lasagne van de supermarkt. De afgelopen maanden werd iedereen weer met zijn neus op de feiten gedrukt: we staan zo ver van ons voedsel af dat we geen idee hebben wat het is, waar het vandaan komt of wat ermee is gebeurd. Dit keer in de Activist drie vleeseters die hun ogen niet sluiten voor de realiteit (dat het vlees op hun bord van een dier komt): wildernisvleesverkoper Marc Büchner.
De Activist

Ellen Mookhoek

Paardenvlees in de gehaktballetjes van IKEA of de lasagne van de supermarkt. De afgelopen maanden werd iedereen weer met zijn neus op de feiten gedrukt: we staan zo ver van ons voedsel af dat we geen idee hebben wat het is, waar het vandaan komt of wat ermee is gebeurd. Dit keer in de Activist drie vleeseters die hun ogen niet sluiten voor de realiteit (dat het vlees op hun bord van een dier komt): eco-jager Ellen Mookhoek.
De Activist

Elles Kiers

Paardenvlees in de gehaktballetjes van IKEA of de lasagne van de supermarkt. De afgelopen maanden werd iedereen weer met zijn neus op de feiten gedrukt: we staan zo ver van ons voedsel af dat we geen idee hebben wat het is, waar het vandaan komt of wat ermee is gebeurd. Dit keer in de Activist drie vleeseters die hun ogen niet sluiten voor de realiteit (dat het vlees op hun bord van een dier komt): initiatiefnemer van het Varkenshuis Elles Kiers.
Commentaar

Toekomst

We geloven niet langer in een betere toekomst. Dat lijkt zorgwekkend, maar is het niet. Integendeel. Onderzoeksbureau Motivaction peilt al jaren met enige regelmaat ons welbevinden. Hoe voelen we ons, wat vinden we belangrijk en wat verwachten we van de toekomst? Het laatste trendonderzoek, van december 2012, bevat een aantal hoopgevende ontwikkelingen, die ik graag […]
Commentaar

Een prachtig ongeluk

Als je in staat wilt zijn te zien hoe vreselijk dingen fout gaan, moet je de schoonheid ervan kunnen zien. Want als je überhaupt niet durft te kijken, komen we nergens.
Leestips

Maak het zelf!

De nieuwe industriële revolutie wordt gevormd door 'makers', de knutselaars van de 21e eeuw, die klassiek vakmanschap combineren met open source, als 3D-printers. Chris Anderson van Wired schreef 'Makers'.
Energie & klimaat

Vechten tegen windmolens?

Veertienhonderd Palestijnen op de Westoever hebben al elektriciteit dankzij de windmolens en zonnepanelen van het Israëlisch-Palestijnse Comet-ME. Verschillende kleine gemeenschappen wachten trappelend op hun beurt. Gooit Israël roet in het eten?
Economie

Made in China

Steeds meer producten die we dagelijks gebruiken komen uit China. Steeds vaker prijkt daarop ook een duurzaamheidscertificaat. Maar kunnen we er van op aan dat deze ook daadwerkelijk duurzaam zijn? Door Lotte Asveld.
  • Vorige pagina
  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende pagina
Milieudefensie

Down to Earth is het platform voor groene journalistiek en opinie. Een initiatief van Milieudefensie.

Ontvang ons magazine

Recente reacties

  • Laura op “Plantaardig eten is niet risicovol, het is alleen nieuw”
  • Gerard Hoornweg op Geen koopwaar maar commons
  • Guido Nafzger op Dit is hoe het regenwoud hoort te zijn
  • Simon op PR-machine
  • Trudy Willems op Gek van insecten: Aglaia Bouma
  • Piet IJpelaar op “Plantaardig eten is niet risicovol, het is alleen nieuw”
  • joke luttik op “Plantaardig eten is niet risicovol, het is alleen nieuw”

Lees ons papieren magazine

Lees — Down to Earth 56

Contact

Redactieadres:
Nieuwe Looiersstraat 31
1017 VA Amsterdam
Tel: 020-5507433
redactie@downtoearthmagazine.nl

Over ons

  • Over ons
  • Auteurs
  • Nieuwsbrief
  • Blijf op de hoogte
  • Disclaimer
  • Privacy en cookies

Volg ons

We gebruiken diverse soorten cookies op deze website.

Bekijk welke cookies en zet ze aan of uit via de cookie-instellingen op deze site.

Met de hulp van  GDPR Cookie Compliance
Privacy Overview

Wij gebruiken cookies zodat we ervoor kunnen zorgen dat de site goed voor je werkt en dat we je kunnen bieden wat je interessant vindt. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser, bijvoorbeeld zodat de website herkent wanneer je ons opnieuw bezoekt. Ook helpt het ons als redactie om te begrijpen wat je op onze website het meest waardeert.

Je kunt je cookiesettings aanpassen in de tabs aan de linkerzijde.

Noodzakelijke cookies

Zonder deze cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Cookies voor analytics

Op deze website gebruiken we Google Analytics om bezoekersstatistieken bij te houden. We laten geen IP-adressen opslaan en hebben de gegevens zoveel mogelijk geanonimiseerd.

Dankzij deze gegevens kunnen we de website beter maken.

We kunnen geen cookies plaatsen. Zonder cookies kunnen we je voorkeuren niet opslaan.