Reacties

 1. harmsen zegt

  het grootcapitaal wordt almaar rijker en rijker. in de bijbel zegt datin de laatste dagen de rijken rijker zouden worden en de armen armer . aan de rijken wordt toegevoegd de armen wordt afgenomen wat ze dachten te bezitten het bewijs is er op alle manieren.

 2. Dirk Cazemier zegt

  Het kapitalisme ,zoals de Europese Unie na streeft, ontbreekt het volkomen aan het meten met een menselijke maat; een systeem, waardoor de kleine ondernemer ten ondergaat. Maar ook is het een inbreuk op de zgn westerse waarden,die wij in het westen zeggen voor te staan.

 3. Ben Jager zegt

  De problematiek van de agrarische sector is niet in en paar woorden te schetsen. Vooral in de bergen is er sprake van een moestuineconomie, dus voor eigen gebruik. Meestal oudere boeren zonder opvolging.
  Percelen, en dan aaneengesloten van minder dan 10 hectare zijn en blijven onrendabel, ook als er een (beperkte) subsidie beschikbaar is. Als men dan bedenkt dat ca.30% van de beroepsbevolking werkzaam is in de landbouw is er sprake van verborgen werkeloosheid, dus is het vooral een sociaal probleem. Ik begrijp gezien het verleden dat men wantrouwig staat ten opzichte van samenwerking en toch is vrijwel de enige mogelijkheid voor kleine boeren om te overleven. De laatste jaren is er gelukkig sprake van het besef bij de Roemeense overheid dat de landbouwsector van groot belang is voor de Roemeense economie. Helaas worden zoals overal de EU subsidies opgeslokt door allerlei overbodige tussenschakels. Maar als de boeren de handen ineen slaan kunnen zij veel voor zichzelf afdwingen, ook ten aanzien van kopers van landbouwgrond.

 4. ben Eijkelkamp zegt

  het lijkt wel weer de periode van Ceausescu ook toen werden vele landbouw producten geexporteerd en werd de bevolking er niet veel beter van het lijkt nu wel weer dezelfde kant op te gaan!

  Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.