Reacties

  1. roland zegt

    Deze beschrijving is erg negatief over Rotterdam en Den Bosch en juichend over Utrecht. Waarom niet iets evenwichtiger en naar meer kenners gezocht?
    Mijn ervaring met de drukste fietsroute tussen de Uithof en CS is smalle fietspaden naast smalle voetpaden met een slecht wegdek. Dat herken ik in dit stuk niet.

  2. Olane zegt

    …Het probleem is de uitvoering. “Een bestuurder moet lef hebben. Uit angst voor weerstand wordt beleid vaak niet uitgevoerd…

    Ik herinner me nog levendig de colleges van Loet Clarenburg die als een van de weinigen de moed had dit probleem aan de orde te stellen dat milieuproblemen met het politieke systeem dat we kennen niet kunnen en zullen worden opgelost. Impopulaire maatregelen zoals benzine op de bon, voorrangsregels wijzigen in langzaam verkeer eerst, autobezit ter discussie stellen en aan banden leggen en zo meer roepen heel veel weerstand op bij de bevolking en men is bang dat men niet meer gekozen en herkozen wordt. Daarom pleitte Clarenburg voor de oprichting van een mondiaal instituut die deze noodzakelijke maar onplezierige maatregelen wel kan nemen en van bovenaf aan iedereen oplegt. Dat initiatief tot oprichting, die ik met Loet als enige mogelijkheid zie om de ernstige milieuproblemen te vertragen, kan komen uit de bevolking of uit de politiek zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.