Reacties

 1. Sytske Nijland zegt

  Naast al dit droevige nieuws, zijn er -nu haast meer dan ooit- zóveel mensen van goede wil nodig……hoe meer integerheid men bundelen kan, hoe krachtiger het evenwicht tegen al die misleiding hersteld kan worden.

 2. Jolanda van Diest zegt

  Het onrecht heerst op aarde, de leugen triomfeert, onluistert elke waarde,
  O, REDT ons sterke HEER……

  citaat uit het (oude)Liedboek voor de Kerken

 3. rix Kijne zegt

  Tja: de wederpartij zwart maken heeft tegenwoordig de discussie verdrongen. Goede onderbouwing van argumenten zio je ook steeds minder. Men roept maar wat. Zie hierboven.

  De tegenpartij heeft echter ook goede wapens. Zie b.v.

  http://climategate.nl/2016/08/02/staat-betaalt-miljoenen-euros-milieudefensie-om-zich-laten-aanklagen/
  ( niet op klikken maar ouderwets: “knippen en plakken”

  Denk niet dat ik het eens ben met het hierboven genoemde artikel. Maar je lokt wel dit soort artikelen uit met de wijze waarop je je zelf gedraagt tegen de wederpartij.

  Ik ben het niet eerns met dat wat climategate schrijft, maar wil alleen laten zien hoe destructief die haat artikeltjes zijn. ‘

 4. Johannes Snijdet zegt

  Het is goed om het slechte gedrag van deze economieën aan te tonen. Helaas zijn heel veel mensen hier zelf onderdeel en afhankelijk van. Hoewel hun beeld op hun gezondheid is veranderd/vetbeterd werken ze mee met de productie en consumptie van deze middelen.

  • Rix Kijne zegt

   N.a.v. stukken hierboven:
   De aanhangers van “het biologische” vertellen nogal eens ononderbouwde verhalen om mensen te doen geloven dat gangbaar slecht en biologisch goed is.
   B.v. Biologisch is lekkerder, Maar…. alle smaakproeven zeggen: “niet bewezen”
   Biologisch gezonder? ook nooit bewezen.
   Gif in gangbaar? In Nederland wordt daar goed op gelet.
   Gif niet in biologisch? De Nederladse druiven voor biologische wijn mogen (en worden) 8 x met gif bespoten en dan nog mag de wijn uit die druiven als biologische wijn verkocht worden.
   De biologische varkenshouderij diervriendelijk? ook daar worden de staartjes van de biggen zonder verdoving afgeknipt.

   De hierbovena beschreven “taktiek nr 5” “Breng tegenstanders in diskrediet” daar zijn de biologisch aangangers helaas meesters in. ! Niet spreken over “gangbare”, maar altijd over “industriele” landbouw is daar een mooi voorbeeld van.

   Gelukkig weigeren mijn familie, vrienden en buren nooit een zak met (gangbare) kiwi’s of walnoten uit mijn eigen tuin.

   Vrij onbekend is dat voor de productie van gelijk gewicht van een gangbaar en ekologisch product, het biologische product 20% meer gond nodig heeft dan het niet-biologische.
   Als een teler van gangbare landbouw overstapt naar biologisch landbouw , dan moet er dus weer een stuk natuur omgezet worden in landbouwgrond.
   Dus….niet teveel promotie van biologische landbouw, want we koesteren toch onze natuur?

   Dit zijn zomaar een paar voorbeelden
   Denk niet dat ik tegen “biologisch” ben.
   Wel ben ik tegen het versrpreiden van onwaarheden en/of ononderbouwde opvattingen als promotie voor biologische en afkeuring van gangbare producten.

 5. Tim zegt

  Ik ben een christen. Ik vouw m`n handen alvorens ik wat eet en vraag of de Heere God het eten wil zegenen in de Naam van Jezus. Jezus zegt; maakt u zich geen zorgen over wat u eet – en.. niet wat de mond in gaat verontreinigd de mens, maar wat de mond uitgaat. – Miljoenen mensen wereldwijs sterven van de honger en tegelijk zijn er miljoenen mensen die met eten omgaan als een soort religie. Ze lezen er alles over en kopen altijd met wantrouwen en eten met schuldgevoel, ze praten er constant over en iedereen die geniet van iets niet biologisch, krijgt commentaar. Je hoort kreten als; eet dit of laat dat en je zult langer leven. Maar God bepaalt onze levensduur, niet het eten of drinken. De bijbel zegt; ‘voedsel is voor de maag en God zal beide teniet doen’ – Mensen, maak van eten geen afgod, vraag God om Zijn zegen over het eten.

 6. Rix Kijne zegt

  Di las ik ergens hierbhoven:

  Nic van Diepen zegt
  28 augustus 2015 op 22:08

  Het lijkt mij wel duidelijk: in conventioneel voedsel zitten bestrijdingsmiddelen en in biologisch voedsel niet. Dus??

  Reactie: 12-3-2017:
  de biologsche landbouw misleidt ons: Appels, peren, pruimen en andere vruchten op hout mogen (en worden) 4x per seizoen in het voorjaar bespoten worden met de gewasbeschermer: “spuitzwavel”. Al eerder meldde ik dat druiven voor de biologische wijn 2x in het groeiseizoen bespoten mogen worden.

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.